Vaycay time! Dit is het eerste Europese land dat code groen als reisadvies heeft gekregen

Op vakantie gaan ziet er steeds rooskleuriger uit.

Lees ook

Je staat waarschijnlijk te trappelen om een vakantie te boeken, maar bent misschien ook wat huiverig. Want wat als alles rond is en het coronavirus weer toeslaat? Wat als jouw bestelling opeens code rood wordt? Goed nieuws: het ziet er steeds rooskleuriger uit. Er is zelfs een land in Europa dat code groen heeft gekregen!

Code groen

Het aantal coronabesmettingen en de bezette IC-bedden dalen, waardoor er nieuwe versoepelingen om de hoek komen kijken. Steeds meer landen passen het reisadvies aan van code oranje naar geel. Maar één land in Europa heeft het helemaal goed voor elkaar: Malta staat vanaf nu weer op groen.

Het gaat daar zo goed, dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten om de kleurcode van het eiland officieel te veranderen naar groen. Dit betekent dat er geen veiligheidsrisico’s meer zijn – en dat is een heel fijn gevoel als je op vakantie gaat!

PCR-test

Dat Malta nu op groen staat betekent echter niet dat er helemaal geen regels meer zijn. Zo moeten alle reizigers voor vertrek een PCR-test doen en op het vliegveld een negatief testresultaat kunnen aantonen. Eenmaal geland, moet iedereen van vijf jaar en ouder op het eiland een negatieve test kunnen laten zien. Een PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur. De terugkeer naar Nederland verloopt echter wel een stuk makkelijker. Je hoeft je dan niet opnieuw te testen en er geldt ook geen quarantaineplicht.

Link tool: post not found

Nog meer groen

Malta mag dan het eerste Europese land zijn dat op groen gaat, daarbuiten zijn er eerder al twee eilanden op groen gegaan. Zo zien we op de reisadvieskaart van Buitenlandse Zaken dat ook de Caribische eilanden Saba en Sint-Eustatius groen kleuren.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.