Volgens je sterrenbeeld is dít de beste manier van thuiswerken voor jou

Zo raken Tweelingen héél snel verveeld...

Lees ook

Veel mensen werken inmiddels al ruim een jaar vanuit huis. Waar de een het heerlijk vindt om vanuit het comfort van haar eigen huis te werken, heeft de ander het er maar knap lastig mee. Dit zou zomaar eens iets te maken kunnen hebben met je sterrenbeeld, als je het aan het carrièreteam van FlexJobs vraagt. Zij deelden hun allerbeste thuiswerktips op basis van je sterrenbeeld. En dat lijkt nog best goed te kloppen…

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zitten vol energie en houden ervan om actie te ondernemen. Van 9 tot 5 thuis achter de eettafel aan het werk, is dan ook niets voor een Ram. Om al die Ram-energie eruit te werken, is het goed om dagelijks een work-out te doen. Of dat nou een wandeling van een uur, een HIIT-sportsessie van twintig minuten of een rondje fietsen is, beweging is ontzettend belangrijk voor een Ram. Sta ten minste een keer per uur op en loop een rondje. Een bonustip voor Rammen is een sta-bureau. Dit houdt je in beweging en maakt de dag een stuk minder saai.

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn ontzettend gevoelig voor hun omgeving en geven dan ook al snel de voorkeur aan comfort en visueel aantrekkelijke objecten. Daarnaast houdt een Stier enorm veel van zijn routine, die hem op het goede spoor houdt tijdens het thuiswerken. Voor de thuiswerkplek van een Stier is het dan ook belangrijk dat deze omringd is door mooie accessoires, zoals planten in mooie bloempotten, fleurige bloemen, leuke beeldjes en geurige kaarsen. Zorg er ook zeker voor dat er genoeg zonlicht binnenkomt, want Stieren houden niet van een donker hok. Vergeet ook zeker het comfort niet: kies een ergonomische stoel om de thuiswerkdag goed vol te houden.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen hebben de reputatie makkelijk verveeld te raken. Ze houden van nieuwigheden en passen zich goed en snel aan veranderingen aan. En laat het thuiswerken nou net compleet het tegenovergestelde zijn. Je staat op, poetst je tanden en kruipt achter je laptop. Acht uur later kruip je hierachter vandaan, je gaat eten, kijkt een serie en duikt je bed in. En dan begint het allemaal opnieuw. Boring! Voor Tweelingen is het belangrijk dat geen dag hetzelfde is. Klets daarom regelmatig met je collega’s over werk en je persoonlijke leven. Doe dit niet alleen via de chat, maar las ook een momentje in om te videobellen tijdens de lunch of aan het eind van de werkdag.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften houden van hun huis en brengen hier dan ook heel graag tijd door. Stiekem vindt een Kreeft het thuiswerken dan ook héérlijk. Toch zit hier ook een minpuntje aan. Kreeften zorgen namelijk heel graag voor anderen en brengen graag tijd met hen door. Voor een Kreeft kan het dan ook heel moeilijk zijn om privé en werk gescheiden te houden, vooral als dat onder hetzelfde dak gebeurt. Voor dit zomerse sterrenbeeld is het daarom belangrijk om een eigen werkplek te creëren. Dus niet lekker met de laptop aan de eettafel, maar een bureau in een apart kamertje. Als je die kamer instapt, is het work time; als je de woonkamer instapt, is het family time.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn natuurlijke leiders en hebben dan ook maar al te graag de touwtjes in handen, maar ze willen ook erkenning voor hun bijdragen aan het team. Voor Leeuwen is het daarom belangrijk om regelmatig met hun leidinggevende te kletsen, juist tijdens het thuiswerken. Immers, tijdens het thuiswerken heeft een leidinggevende veel minder zicht op wat je doet dan op kantoor. Probeer daarom eens in de zoveel tijd een e-mailoverzicht te sturen van alles wat in die periode is bereikt en wat de voortgang is. Door je baas en collega’s bij jouw voortgang te betrekken, verklein je de kans op miscommunicatie én laat je zien dat je goed bent in je werk.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden zijn harde werkers en zijn dol op to-dolijstjes. Tegelijkertijd zijn ze heel flexibel en zien verandering als een uitdaging om te winnen en niet als een tegenslag. Doordat Maagden heel graag werken, vergeten ze soms pauze te nemen tijdens het thuiswerken. Op de lange termijn kan dit heel slecht zijn. Pauzes zijn namelijk essentieel om productief te blijven. Maagden zouden dus wat vaker achter de laptop weg moeten kruipen en lekker naar buiten gaan. Maak een wandeling, ga mediteren of bel je beste vriend(in) op om even te kletsen. Wedden dat je daarna nog beter aan het werk gaat?

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Evenwichtig en sociaal is misschien wel de beste manier om een Weegschaal te omschrijven. Weegschalen houden ervan om lekker te kletsen met collega’s, dus thuiswerken kan behoorlijk lastig en eenzaam zijn. Het is daarom een goed idee om eens een virtuele lunch of happy hour voor het hele team in te plannen om verbonden te blijven. Of gebruik je pauzes om eens te videobellen met je kantoorvrienden. Ook buiten werktijd is het voor een Weegschaal belangrijk om actief te blijven, dus vergeet ook zeker niet weer een keer bij je vriendinnen op bezoek te gaan of een balletje te slaan op de tennisclub.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen kenmerken zich door hun zelfdiscipline en controle, waardoor ze uitstekende thuiswerkers zijn. Ze hebben de zelfmotivatie en organisatorische vaardigheden die nodig zijn bij het thuiswerken, vooral als je ook nog eens je eigen werkmomenten mag kiezen. Voor Schorpioenen is het dan ook heel belangrijk dat ze zelf hun dag mogen indelen. Bedenk welke taken jij het best als eerst kan doen en welke later. Zo ga jij het meest productief te werk.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn natuurlijke optimisten en leiders. Ze houden ervan om hun eigen baas te zijn en nemen het liefst de grootste en meest gewaagde projecten aan. Daarnaast zijn Boogschutters spontaan en houden ze van afwisseling. Daarom kunnen Boogschutters het tijdens het thuiswerken – waarin vrij weinig spontaniteit en afwisseling is – het nogal eens lastig hebben. Om toch voor een beetje variatie te zorgen, kunnen Boogschutters op verschillende plekken gaan werken. Bureau, eettafel, bank, maar ook een keer bij een vriend thuis of in een gezellig koffietentje. Vergeet daarnaast ook zeker niet om genoeg pauze te nemen, want Boogschutters hebben nogal de neiging om veel achter elkaar door te werken.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken houden van werken. Ze houden ervan om een doel te bereiken en gelijk door te gaan naar het volgende. Waar ze vroeger altijd als eerste op kantoor waren, loggen ze nu als eerste in en sluiten als laatste af. “Nog een paar minuten”, is iets wat Steenbokken maar al te vaak zeggen. Voor een Steenbok is het dan ook belangrijk om goed in de gaten te houden dat ze niet doorslaan in het werk. Houd goed bij hoeveel uur je aan het werk bent geweest. En bedenk ook zeker: morgen is er weer een dag. Wat je vandaag niet afkrijgt, kan later. Werk jezelf niet helemaal kapot, maar geniet ook van wat vrije tijd.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen zijn ontzettend sociaal. Ze houden enorm van groepsactiviteiten, zoals netwerken en werken in een team. Voor een Waterman is het dan ook heel erg belangrijk om dit teamgevoel tijdens het thuiswerken te behouden. Stel daarom een team samen voor een bepaald doel of overleg veel met je collega’s.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn echte dagdromers. Ze vinden vaak creatieve oplossingen voor zakelijke problemen en zijn empathisch en goed in het lezen van andere mensen. Hierdoor zien zij vaak dingen van een andere kant, wat tot goede oplossingen kan leiden. Tijdens het thuiswerken kan de creativiteit al snel tot een minimum dalen, wat erg zonde is. Voor Vissen is het dan ook belangrijk om tijd in te lassen voor creatieve momenten, zoals tekenen, schilderen, journaling of gewoon lekker dagdromen. Deze creatieve uitspattingen helpen je productief te blijven tot het einde van de dag.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook