Uh-oh: veel werknemers blijken stiekem Netflix te kijken onder werktijd

Zeg eens eerlijk, heb jij dit weleens gedaan?

Als je helemaal in die spannende serie zit, wil je zo snel mogelijk alle afleveringen zien. Je zit tot midden in de nacht op je schermpje te turen en zegt afspraken met vriendinnen af om verder te kunnen kijken. Maar, zo blijkt uit onderzoek, ook tijdens werktijd wordt stiekem naar Netflix gekeken. Guilty?

Guilty

Uit een onderzoek van Toluna, in opdracht van de streamingdienst, blijkt dat een vijfde van de Netflix-gebruikers heeft toegegeven dat ze op het werk naar een serie kijken. Dat is nu met thuiswerken natuurlijk makkelijker dan ooit en daar maken mensen dus maar al te graag gebruik van.

Verder gaf 46 procent van de respondenten aan dat ze graag openbaar gebruikmaken van de streamingdienst. Wel 26 procent doet dit in de trein, tegenover 16 procent in de bus.

Beschamend

Wel gaf 11 procent van de respondenten aan dat ze een film of serie in het openbaar hebben uitgezet. Waarom vraag je je af? Omdat zij zich schaamden voor bepaalde scènes die werden afgespeeld op hun beeldscherm. Vooral scènes met drugsgebruik werd het meest ongepast geacht. Hierdoor moet je toch een soort drempel over om die ene film of serie onderweg of op je werk te bekijken. And let’s be honest: sommige dingen zijn gewoon not safe for work.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws