Zoveel vrije tijd moet je hebben om écht gelukkig te zijn

Kom jij daaraan?

Lees ook

Vrije tijd is heerlijk om bij te komen en op te laden. Grote kans dat je regelmatig roept dat je veel meer vrije tijd zou willen. Maar wist je dat ook dat niet goed is?

Balans

Dat balans in je leven belangrijk is, benadrukt ook een recent Amerikaans onderzoek maar weer. Zo worden we niet gelukkig van te weinig vrije tijd, maar blijkbaar is te veel vrije tijd ook niet goed.

Aan het onderzoek deden 35.000 Amerikanen mee. Mensen die per dag ongeveer twee uur vrije tijd hadden, voelden zich beter dan de mensen die maar een uur vrije tijd per dag hadden. Daarentegen voelden mensen met meer dan vijf vrije uren per dag zich juist beroerder. De onderzoekers concludeerden dan ook dat twee tot drie uur vrije tijd per dag de zogenoemde ‘sweet spot’ is.

Productief

“Te veel vrije tijd is slecht, maar te veel vrije tijd is ook niet altijd beter”, zo vertelt assistent professor en hoofdauteur van het onderzoek Marissa Sharif in een persbericht. De manier waarop we onze vrije tijd besteden blijkt echter ook onze gemoedstoestand te beïnvloeden. Zo voelden mensen zich minder goed over zichzelf als ze meer dan 3,5 uur per dag zouden besteden aan onproductieve zaken.

Dus hoe mensen hun vrije tijd benutten speelt een grote rol in onze gemoedstoestand. Wat de een productief vindt, kan de ander niet productief vinden. Het punt is dan ook dat je je vrije tijd moet benutten op een manier die jij prettig vindt. En als jij vindt dat Sex Education seizoen drie bingen productief en prettig is? Dan moet je dat vooral doen!

Bron: Huffpost, Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook