Dit is de meest stressvolle baan die er bestaat

Science says!

Lees ook

Iedere baan heeft wel plus- en minpunten en tijdens een stressvolle periode is geen enkele baan goed voor de gezondheid. Maar toch is er een baas boven baas. Uit recent onderzoek van het CBS is gebleken dat kok het meest stressvolle beroep is. Maar dat is lang niet het enige beroep waar de werkdruk enorm hoog is. En dat is eigenlijk best zorgelijk.

Werkdruk

De criteria van het onderzoek waren: in een heel snel tempo moeten werken, teveel dingen tegelijk moeten doen en extra hard moeten werken door de druk die er wordt uitgevoerd. Hieruit bleek dat een kok dit het ergste heeft. Ook hebben artsen een hoge werkdruk, vanwege de emotionele belasting, maar ook leidinggevende en managers en leraren. Dat laatste kan iedereen zich natuurlijk wel voorstellen!

Relax

Maar wat zijn dan de minst stressvolle banen? Volgens dit onderzoek zijn dat beveiligers, chauffeurs, hoveniers en tuinders, kassamedewerkers en medewerkers in de kinderopvang. Naar verluidt zou dit komen omdat ze voornamelijk hun eigen tijden in kunnen delen of gewoon niet zoveel druk hebben staan op de werkzaamheden.

Ook benieuwd welke banen er superslecht zijn voor de gezondheid? Klik dan hier.

Bron: AD | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook