Dit gebeurt er met je lichaam als je niet blij bent met je baan

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Lichaam baan

Iedereen heeft weleens een slechte dag op werk. Maar, in sommige gevallen wordt een slechte werkdag een slechte week, of maand. Slopende werkstress- en druk zijn het gevolg en dat heeft zo zijn negatieve uitwerkingen voor je gezondheid…

Gevangen

Veel werknemers zitten ‘gevangen’ in een baan die ze niet leuk vinden. Een probleem dat werkgevers en werknemers serieus moeten nemen, vindt Jeffrey Pfeffer, professor aan Stanford en auteur van het boek Dying for a Paycheck. "Je lichaam geeft al eerder signalen af, zoals stress symptomen, om te laten weten dat je niet oké bent."

Slapeloosheid

"Negen van de tien keer geven cliënten als eerste aan dat ze slapeloze nachten hebben", vertelt klinisch psycholoog van the Center for Anxiety and Behavior Change Monique Reyolds. "Cliënten melden dat ze niet kunnen slapen omdat hun gedachten alle kanten op gaan of dat ze midden in de nacht wakker worden en nadenken over wat ze allemaal moeten doen."

Een paar onrustige nachten zijn niet heel erg, maar als het een patroon wordt wel. "Als het consequent gerelateerd aan werk is, is dat een teken dat er iets uit balans is", geeft Reynolds aan.

Hoofdpijn

Volgens de American Psychological Association, spannen je spieren zich aan om je lichaam te beschermen tegen blessures. "Als jij je werkplek als een gevarenzone ziet, spannen je spieren zich continu aan. Chronische spanning in je nek, schouders en hoofd kan geassocieerd worden met migraine en spanningshoofdpijn", aldus het onderzoek.

"Stress creëert fysiologische symptomen, en dat manifesteert zich als pijn", vertelt Reynolds. Een gewaarschuwd mens…

Bron: Elegance | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Elegance
  • iStock