Mascha Feoktistova over onzekerheden: ‘Vroeger kreeg ik comments als: jeetje wat ben je dik’

Laat je plezier niet verpesten door je onzekerheid, aldus Mascha!

Lees ook

Ze is de Instagram-queen of body positivity en moedigt iedereen aan om blij met zichzelf te zijn, maar dat betekent niet dat Mascha Feoktistova zelf nooit onzeker is. Wij spraken haar.

Zelfacceptatie

Op haar social media kanalen praat Mascha nooit over diëten en woorden als ‘dieet’, ‘afvallen’ en ‘calorieën’ heeft ze allemaal geblokkeerd in haar Instagram-comments. Ze wil namelijk geen toxic platform creëren in een wereld dat al zo op uiterlijk gericht is. Zelf klaagt ze ook nooit over haar uiterlijk in video’s. “Ik ben altijd oké geweest met mijn lichaam, of ik nu maat XL of maat M had”, vertelt ze. “Zo zie je in mijn vlogs dat ik in mijn bikini of ondergoed sta, en verberg ik mijn vetrollen of striae niet. Voor mij is dat een manier om te laten zien dat ik mijn lijf accepteer zoals het is, zonder dat ik daar uitgebreide uitleg bij hoef te geven.”

Onzeker

Toch is ze heus nog weleens onzeker. Over haar buik bijvoorbeeld. “Ik heb een appelfiguur en mijn buik steekt dus uit, welke maat ik ook heb; dat is mijn hele leven al een ding”, legt ze uit. “Verder ben ik voor mijn werk natuurlijk veel bezig met beauty en met uiterlijk en dat maakt dat ik heel kritisch ben op mezelf. Maar ik wil niet dat mijn onzekerheid me ergens in tegenhoudt en ik draag gewoon wat ik leuk vind.” Ze vervolgt: “Ik denk dat elke vrouw onzekere buien heeft. Maar ik kan zeggen dat ik over het algemeen tevreden ben over mezelf.”

Positieve ontwikkeling

Mascha bevindt zich al jarenlang in het social media wereldje en is blij me de body positivity-beweging die steeds groter wordt. “Vroeger kreeg ik vaak comments als: “Jeetje wat ben je dik” en: “Moet je niet afvallen?” Die krijg ik nu helemaal niet meer. Zelfs op dagen dat ik mezelf in bikini film en je mijn buik ziet hangen, zitten er nul negatieve comments tussen.”

“Ik vind het een heel positieve ontwikkeling dat we met z’n allen zoiets hebben van: die kritiek op elkaars lijf kan echt niet meer”, vertelt ze. “Ik vind het zo zonde als vrouwen zichzelf niet durven te laten zien, puur omdat ze bang zijn voor wat anderen van hun lijf vinden. Laat je plezier niet verpesten door je onzekerheid, je bent mooi zoals je bent.” Wij hadden het niet beter kunnen zeggen!

Fotografie: Celine Twigt

Laatste nieuws

Zie ook