Volgens experts moet je deze vijf vragen tijdens een eerste date stellen

Zo weet je beiden direct waar je aan toe bent.

Lees ook

Een eerste date is altijd spannend. En nadat je iemand één keer hebt gezien, is het moeilijk om te beoordelen of het de man of vrouw van je dromen is, of dat er eigenlijk geen klik is. Daarvoor moet je iemand namelijk toch echt beter leren kennen. Gelukkig zijn er vijf vragen waarmee je dat proces volgens kenners kunt versnellen, zodat je beiden weet waar je aan toe bent!

Vragen

Tijdens een eerste date is het vrijwel ongelijk om iemand écht te leren kennen. Toch wil je wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Volgens echtscheidingsadvocaten zijn er vijf vragen die je tijdens die eerste date daarom eens zou moeten stellen. Aan de hand van deze vragen weet je namelijk snel of iemand bij je past.

Heb je een goede band met je familie?
Volgens echtscheidingsadvocate Carla Schiff zou je eens naar de familie van je date moeten vragen. Aan The Huffington Post vertelt ze dat het soms een slecht teken is als je date geen goede relatie heeft met de ouders, broers en/of zussen. Volgens Carla kan het betekenen dat iemand een persoonlijkheidsstoornis heeft en mogelijk zou deze persoon niet in staat zijn om een relatie goed te kunnen onderhouden. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, dus kom eerst meer over de reden te weten voordat je er een punt achter zet.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Werk is wel een beetje een algemeen onderwerp tijdens een eerste date, dus velen proberen dit te vermijden. Toch zou je dit onderwerp eens aan moeten snijden. In dit geval moet je volgens advocate Lisa Meyer eens vragen wat je date het leukst vindt aan zijn of haar werk. Zo kom je te weten of iemand passie heeft voor dat wat hij of zij doet en waar de prioriteiten van diegene liggen.

Link tool: url not provided

Wat was je laatste vakantiebestemming?
Aan de hand van dit antwoord weet je of je te maken hebt met iemand die van luxe houdt of iemand die simpel ook leuk vindt. Ook kom je nu meteen te weten hoe iemand met zijn of haar geld omgaat. Volgens advocate Carolyn van Tine is geld namelijk een veroorzaker van veel ruzies.

Hoe eindigde je vorige relatie?
Oké, vragen naar een ex is natuurlijk een beetje taboe. Maar doe je dit wel, dan kom je volgens Carla Schiff meteen te weten hoe eerlijk en nederig iemand is. Ook kun je uit dit antwoord vaak wel opmaken hoe iemand zich na de breuk heeft ontwikkeld.

Als je terug kon gaan in de tijd, wat zou je dan anders willen doen?
Volgens advocate Lisa Meyers kan deze vraag veel onthullen over iemands persoonlijkheid. Bovendien is dit ook een leuke vraag. Je komt op deze manier veel te weten over iemands verleden op een vrij luchtige manier.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook