Dit gebeurt er met je lichaam als je je ex tegenkomt

Herkenbaar?

Lees ook

Het kan maanden of jaren geleden zijn dat je je ex voor het laatst zag. Het kan zelfs zo zijn dat je al helemaal over de breuk heen bent. Maar om de een of andere reden voelt het altijd raar om een ex tegen het lijf te lopen. Benieuwd wat er in dit soort situaties met je lichaam gebeurt? Wij hebben een uitleg voor je. 

Emoties

Emoties zijn krachtige reacties die het lichaam niet altijd rationeel kan verklaren of controleren. Het maakt dus niet uit hoeveel tijd er verstreken is of hoe je je voelt over je ex op dat moment. Het tegenkomen van je ex kan nog steeds leiden tot lichamelijke reacties zoals een verhoogde hartslag, zweten, maagkrampen of druk op de borstkas.

Reactie

De fysieke reactie die je krijgt in deze situatie betekent heus niet altijd dat je nog steeds verliefd bent. Maar het kan je er wel toe zetten om weg te lopen. En volgens deskundigen is daar een reden voor.

Uit elkaar gaan kan een zeer pijnlijke ervaringen zijn. Uit het onderzoek bleek dat het deel in de hersenen dat voor fysieke pijn zorgt, werd geactiveerd bij de mensen die foto’s van hun ex zagen. Deze pijn activeert je ‘fight or flight’ mechanisme. De paniek die ontstaat wordt geproduceerd om jezelf te beschermen tegen de factor die je pijn zou kunnen doen. In deze situatie is dat dus je ex.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook