Een blazer: het meest veelzijdige stukje kleding

Soms weten we niet wat we aan moeten trekken en trekken we letterlijk alles uit de kast. Het antwoord hierop: een blazer. Waarom? Blazers zijn te combineren met zowat alle kledingstukken en stijlen en geschikt voor elke gelegenheid. En het staat altijd goed.

Een blazer is een onmisbaar kledingstuk in de garderobe van elke modebewuste vrouw. Van een casual jeans tot een elegante avondjurk; een blazer kan elke outfit compleet maken en je persoonlijke stijl benadrukken. Blazers zijn er in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Van katoen tot wol en van leer tot suède en van kort tot lang. Juist deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je met een blazer alle kanten op kunt. Met een blazer in je garderobe ben je gewoon klaar voor elke gelegenheid.

De veelzijdigheid van blazers: van casual tot chic

Het materiaal dat je kiest kan de uitstraling van je blazer bepalen. Een wollen blazer kan bijvoorbeeld een meer formele uitstraling hebben, terwijl een katoenen blazer meer casual is. En een lederen blazer kan een stoere en sensuele look creëren, terwijl een suède blazer weer een meer zachte uitstraling heeft. Zo kun je dus zelf richting geven aan je persoonlijke look. En dan hebben we het nog niet eens over de kleur gehad. Een populaire kleur is voor een blazer is navy blauw, omdat deze kleur met veel te combineren valt., maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere kleuren zoals een zwarte, grijze, beige, groene of rode blazer.

Mix en match

Een casual blazer kan je een relaxte, maar toch stijlvolle look geven. Vooral als je deze combineert met bijvoorbeeld een nonchalant T-shirt en jeans. Zo krijg je die trendy, casual chic look. Of ga voor een denim blazer met een gestreept shirt en chino’s voor een studentikoze stijl. Een blazer kan ook perfect zijn voor een casual avondje uit. Combineer bijvoorbeeld een zwarte blazer met een wit T-shirt, een jeans en een paar hippe sneakers en je bent er helemaal klaar voor. Wil je helemaal de show stelen? Draag dan je blazer met een strakke jurk en hoge hakken voor een chique en elegante look.

Benadruk je persoonlijke stijl op het werk met een klassieke blazer

Mocht je een presentatie geven voor je werk of naar een zakelijke gelegenheid, dan is een zwarte of donkerblauwe klassieke blazer ideaal om te combineren met een bijpassende, nette pantalon en een tijdloos wit topje. Een getailleerde blazer kan je ook die vrouwelijke en elegante uitstraling geven. Of je nu gaat voor een casual of formele look, een blazer kan elke outfit compleet maken en je persoonlijke stijl benadrukken. Kies een stijl, kleur en materiaal dat bij je past en experimenteer met verschillende combinaties.

Een andere musthave voor je garderobe

Wat voor blazer je ook kiest, een blazer is te allen tijden uitstekend te combineren met een leuke blouse. De blouse is een kledingstuk dat al eeuwenlang in de mode is. Ook hierin is de keuze in de stof en de variatie in pasvormen en modellen enorm groot. En de dames blouse op zich is eigenlijk net zo veelzijdig als de blazer, want je draagt een blouse net zo makkelijk op het werk als nonchalant op het terras of feestje met vrienden. En dit kledingstuk is ook erg comfortabel, het is doorgaans lichtgewicht en je hebt geen last van strakke mouwen. Oftewel zowel chic als comfortabel. En dat maakt de blouse natuurlijk erg populair.

Flatterend en stijlvol voor elk lichaamstype en gelegenheid

Een ander voordeel van de blouse is dat het een kledingstuk is dat bijna iedereen flatteert. Of je nu groot of klein bent, slank of voller, er is een blouse die altijd wel bij jou past. Een losse blouse verbloemt het als je wat zwaarder bent en een strakke blouse benadrukt juist weer de beste eigenschappen van je lichaam. Zo kies je zelf wat je wilt accentueren. En een blouse hoeft natuurlijk niet altijd effen van kleur te zijn. Er zijn veel blouses verkrijgbaar met leuke patronen en prints, zoals bloemen, strepen of kanten details. En op dit moment zijn felle kleuren natuurlijk weer helemaal in. Kleur in je garderobe, van zuurstokroze tot en met kikkergroen, het mag best allemaal vrolijk zijn. Zeker met de zomer in het vizier.

Dit artikel is een samenwerking.

Foto door cottonbro studio

Laatste nieuws