Waarom de run until-workout op TikTok zo populair is

Aha!

Van de 12-3-30-methode tot de Taylor Switft-workout: op TikTok delen users regelmatig nieuwe trainingen, maar een aantal van die workouts zijn toch wel behoorlijk pittig. Dat is dan ook een van de redenen waarom de run until-workout momenteel zo populair is. Ook voor beginners is deze training namelijk goed te doen!

Run until

Van het hardlopen een spel maken; daar gaat de run until-workout om. Deze workout is ontzettend populair omdat het een laagdrempelige manier is voor beginners om te hardlopen én omdat hardlopen voor ervaren renners eigenlijk een leuk spel wordt.

De run until-workout is eigenlijk een soort ‘ik zie wat jij niet ziet.’ Je speelt het alleen niet zittend, maar rennend. Je gaat hardlopen tot je een bepaald item ziet. Ren je in de stad? Dan kun je bijvoorbeeld afspreken dat je gaat hardlopen tot je een gele fiets ziet. Heb je een workout in het park? Ren tot je een hond ziet. Je kunt zelf kiezen tot welk item je rent, of je laat iemand anders kiezen.

Als je een onervaren hardloper bent, kun je er ook voor kiezen om steeds te gaan hardlopen tot een item dat bij je in de buurt is. Je last vervolgens een korte pauze in en gaat weer hardlopen tot een item dat dichtbij is. Easy does it!

@nat_runs_ Replying to @𝐕𝟒𝐓𝐑𝟏𝐍 🏎️ 🏃‍♀️ #natruns #runningtiktok #run ♬ Cola (Sped Up Version)

Luister naar je lichaam

De run until-workout is vooral bedoeld om op een leuke manier te hardlopen. Zo kan de ervaren hardloper ervoor kiezen om te rennen tot een uitdagender voorwerp. Zoals TikTokker Nat Runs die moest hardlopen tot ze een Ferrari zag. Na een run van 26 minuten spotte ze een rode Ferrari en stopte ze met hardlopen. Maar het komt ook weleens voor dat je een voorwerp niet ziet of kunt vinden. Luister in dat geval vooral naar je lichaam en stop met hardlopen als je het niet meer volhoudt. Happy run!

Bron: The Washington Post, Triathlete | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws