De Triangle Flirting Technique gaat viral op TikTok – maar wat houdt het in?

En werkt het ook echt?

Flirten blijft een vak apart. Want subtiel – en ook op een leuke manier – iemands aandacht trekken, is toch best wel lastig. Volgens veel TikTok-gebruikers zou de Triangle Flirting Technique de uitkomst zijn, maar wat houdt het eigenlijk in?

Triangle Flirting Technique

Goed, first things first: wat houdt de Triangle Flirting Technique precies in? Bij deze techniek draait alles om de ogen en mond van de persoon wiens aandacht jij wil trekken. Je kijkt eerst naar één oog van diegene. Daarna focus je je aandacht op de mond van die persoon en tot slot schenk je het andere oog van de persoon aandacht. Deze drie aandachtspunten vormen een driehoek – vandaar de naam: Triangle Flirting Technique.

@onlyjayus Flirty Psychology Tricks 😉🧠 #fyp #psychologytricks #psychology #flirting #flirtingtricks #flirtinghacks #psychologyhacks #lifehacks #flirt #love #crush #dating #onlyjayus ♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush

Werkt het?

Inmiddels zijn video’s waarin deze techniek van flirten besproken wordt al zo’n 24 miljoen keer bekeken op TikTok. Maar is het uitvoeren van deze techniek wel echt zo simpel? “Let op dat je niet te lang naar een van de punten kijkt”, tipt health expert en schrijver voor Psychology Today Bruce Y. Lee. Als je te lang naar iemands mond kijkt, kun je iemand namelijk heel zelfbewust maken en kan diegene denken dat hij of zij iets tussen diens tanden heeft zitten.

Hoewel er geen onderzoeken zijn gedaan naar deze methode, zou de Triangle Flirting Technique best kunnen werken. “Door oogcontact te maken, toon je interesse en maak je makkelijker een connectie met iemand”, meent Lee. Ook zou naar iemands mond kijken, iemand het idee kunnen geven dat je diegene wil zoenen. Je hebt immers je mond nodig om iemand een kus te geven. Je moet er alleen wel voor zorgen dat het kijken naar iemands ogen of mond niet geforceerd overkomt, maar natuurlijk. Anders kun je iemand afschrikken.

“De driekhoeksmethode zou kunnen werken als je het op een natuurlijke manier weet te doen. Je moet niet de indruk geven dat het een ingestudeerd stukje is”, vindt Lee. Volgens hem is deze methode uiteindelijk gewoon een variatie op de basisregel van contact leggen. “Probeer op een natuurlijke niet-creepy manier oogcontact te maken en te houden zónder te staren. En daarbij hoef je heus niet per se naar slechts één oog te kijken.” Uiteindelijk is het volgens Lee het beste om gewoon jezelf te zijn, en niet om een bepaalde techniek steeds te herhalen.

Bron: Psychology Today | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws