Good to know: mag je supplementen meenemen in het vliegtuig?

Kunnen jouw vitamines en poeders gewoon in je koffer?

Je eet gezond, drinkt genoeg water en sport op regelmatige basis. Grote kans dat jij dan ook af en toe een supplementje – of vier – naar binnen gooit. Maar mag je al deze potjes met supplementen wel meenemen in het vliegtuig? We leggen je uit hoe het zit.

Wel of niet meenemen

Magnesium, Omega 3 visolie, vitamine B of creatine: we zien soms door de bomen het bos niet meer als het gaat om supplementen. Wanneer je bepaalde doelen hebt, kunnen supplementen je daarbij goed ondersteunen. Het zou zonde zijn om die doelen te laten schieten op vakantie en dus wil je die potjes en zakjes eigenlijk toch graag in je koffer stoppen om ze op vakantie gewoon door te slikken. Maar mag je zulke ‘pillen’ eigenlijk wel in je bagage hebben of word je er dan bij de douane uitgepikt?

Vlieg je binnen Europa, dan hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Je kunt je supplementen dan gewoon meenemen. Het maakt niet uit of je ze dan in je handbagage of ruimbagage stopt. Wel is het goed om altijd even te kijken naar de precieze regels van het land van je bestemming. Zijn je supplementen vloeibaar? Dan geldt er – net zoals bij skincare bijvoorbeeld, een maximum van 100 milliliter. Ook kun je de supplementen het beste in originele verpakking laten.

Regels

Vlieg je buiten Europa? Dan moet je wel even goed opletten. Supplementen zijn namelijk niet in elk land ter wereld toegestaan, zo heeft XXL Nutrition uitgezocht. Je kunt je supplementen het beste meenemen in kleine porties. Gooi die grote zak creatine dus niet in je koffer, maar neem bijvoorbeeld een klein Tupperware bakje mee. Zorg er dan wel voor dat je een ingrediëntendeclaratie kunt laten zien als de douane daarom vraagt en kijk eventueel of je nog een betalingsbewijs ergens hebt liggen. Better safe, than sorry!

Bron: XXL Nutrition, Ovabalance | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws