Aha! Hierdoor heb je vlak voor je menstruatie ineens meer zin in vlees

Best logisch!

Wanneer je je maandelijkse period hebt is de kans groot dat je ineens zin hebt in voedsel waar je normaal gesproken helemaal niet zo snel naar grijpt. Ofwel: je hebt gekke cravings. Sommige vrouwen hebben in de dagen voordat ze ongesteld moeten worden ineens meer zin in vlees. Maar hoe kan dat eigenlijk? Wij leggen het uit.

Verschillende fases

Zoals we inmiddels allemaal wel weten is dat de menstruatiecyclus bestaat uit vier verschillende fases – die ook wel worden vergeleken met de vier seizoenen. De menstruatie wordt in dit geval altijd als de eerste fase gezien. In de periode voor je menstruatie kun je al gaan merken dat je lichaam wat vermoeider is en kun je last krijgen van hormoonschommelingen. De klachten die hierbij horen zijn voornamelijk hoofdpijn, rugpijn en vermoeidheid. Ook de welbekende stemmingswisselingen zijn in deze fase geen vreemde.

IJzer-inname

Als het dan tijd is voor je menstruatie is het logisch dat je (veel) bloed verliest, het hoort er nou eenmaal bij. Toch kan je lichaam dan snakken naar wat extra ijzer, bijvoorbeeld vlees. Geen reden tot paniek dus als je ineens zin hebt in een vette hap van de McDonalds of Burger King bijvoorbeeld, je lichaam heeft het gewoon nodig. IJzer is heel erg belangrijk voor je bloedcirculatie, waardoor je hormoongezondheid ook goed op peil blijft. Het is dus best gunstig om voor je menstruatie wat meer op je ijzer-inname te letten. Eet jij geen vlees? Ook niet getreurd! Er zijn namelijk genoeg alternatieven die er ook voor zorgen dat je de juiste hoeveelheid ijzer binnenkrijgt zo vlak voor je menstruatie.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Vriendin | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws