Dit betekent het als je droomt dat je kunt vliegen

Droom jij weleens dat je kunt vliegen?

Dromen kunnen soms behoorlijk raar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld dromen dat je kunt vliegen. Maar wist je dat dit een betekenis kan hebben? We leggen de verschillende betekenissen uit.

Opgewonden gevoel

Dromen zijn een mix van onze wensen, angsten, gevoelens en herinneringen en van informatie die we hebben opgedaan. Maar wat betekent het dan als je vliegt in je droom? Mindbodygreen vroeg het aan een dromenexpert. Dromen over vliegen komt best vaak voor, al heb je als kind waarschijnlijk vaker gedroom dat je kon vliegen. Volgens droomexpert Lauri Loewenberg hebben deze dromen te maken met een opgewekt of opgewonden gevoel over iets in je leven.

“Misschien hebben we een hoog doel bereikt dat we voor onszelf hebben gesteld, of we hebben ons bevrijd van iets wat ons voorheen belemmerde of tegenhield,” vertelt ze. “Als we ons volbracht en krachtig voelen, zullen dit soort dingen een vliegende droom veroorzaken, omdat het een onbewuste uitdrukking is van onze opgetogenheid.”

Negatieve betekenis

Dit kan met van alles te maken hebben, zoals met het behalen van promotie bij je baan, tot persoonlijke groei of spirituele ontwikkeling. Al met al heeft vliegen in je droom dus een positieve betekenis, al kunnen sommige situaties wel duiden op iets negatiefs in je leven.

Bij deze 9 situaties is er misschien een onderliggende reden voor.

  1. Als je vliegt en niet meer naar beneden komt
  2. Als je moeite hebt met het vliegen
  3. Als je je probeert uit te sloven
  4. Als je soms heel snel kunt vliegen en soms alleen maar heel sloom
  5. Als je wegvliegt van iets
  6. Als je over een ramp vliegt
  7. Als je met iemand samen vliegt
  8. Als je een vliegtuig bestuurt
  9. Als je zweeft maar nergens naar toe gaat

Triggers

De meeste dromen over vliegen zijn meestal positief en reflecteren een hoopvol of opgewonden gevoel, maar dus niet altijd. Als je regelmatig over een van bovenstaande situaties droomt, dan is het volgen Loewenberg belangrijk om erachter te komen wat er in je dagelijks leven deze droom heeft kunnen triggeren. “Zoals altijd, let op wat je denkt en voelt in de droom, want precies diezelfde gedachten en gevoelens zullen zich verbinden en van toepassing zijn op iets in je echte leven,” vertelt ze.

Bron: Mindbodygreen, Elegance | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws