De reden waarom je nooit een haarelastiekje om je pols moet dragen

We doen het allemaal weleens...

Oh heerlijk, hier is weer een ‘horrorverhaal’ waardoor je alles in je leven gaat heroverwegen. Het blijkt namelijk dat je haarelastiekjes, die je zonder na te denken om je pols draagt, je leven letterlijk in gevaar kunnen brengen.

Bult

Audree Kopp kreeg de schrik van haar leven toen er een bult op haar pols begon te groeien. Ze zat midden in een verhuizing toen haar pols begon op te zwellen. Oorspronkelijk ging ze ervan uit dat het een insectenbeet was, maar het werd steeds erger. Ze ging naar haar dokter en ze kreeg onmiddellijk een antibioticakuur, maar de bult bleef groeien. Hierdoor werd ze naar de eerste hulp gestuurd, waar ze met spoed geopereerd werd. Tijdens de operatie verwijderden ze een groot abces.

Infectie

Haar arts, Dr. Amit Gupta, gelooft dat de infectie werd veroorzaakt door de bacteriën uit Audree’s haarelastiekjes die ze om haar pols droeg. De bacteriën waren onder haar huid terecht gekomen door de poriën en in de haarzakjes. Gelukkig waren ze er op tijd bij, anders was het heel anders afgelopen volgens Dr. Gupta. 

Artsen adviseren dat als je haarelastiekjes om je pols wil dragen, het elastiekje losjes om je pols moet zitten. Maak ze daarnaast ook vaak schoon. 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws