In welke categorie valt jouw gezicht: wijn, suiker of zuivel?

Nigma Talib is niet alleen een bloedmooie vrouw, ze is ook huidverzorgingsspecialiste van sterren als Sienna Miller, Penelopé Cruz en Kate Bosworth. B

Lees ook

Nigma Talib is niet alleen een bloedmooie vrouw, ze is ook huidverzorgingsspecialiste van sterren als Sienna Miller, Penelopé Cruz en Kate Bosworth. Betreed je haar kliniek, dan weet ze binnen luttele seconden wat voor voedsel je eet op basis van je huid.

Volgens Nigma is je huid namelijk gerelateerd aan je spijsvertering. Bepaalde delen van je gezicht reageren volgens haar op de stress in je darmen, afhankelijk van het soort voedsel en drank waar je intolerant voor bent. Zo kunnen jouw wallen veroorzaakt worden door die zes dagelijkse cappuccino’s of blozen je wangen door de wijn. Onder welke categorie – wijn, suiker of zuivel – jouw gezicht valt, ontdek je hieronder:

Het wijn-gezicht

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Het wijn-gezicht kun je herkennen aan uitgesproken lijnen of roodheid tussen de ogen, hangende oogleden, vergrootte poriën, een vochtarme huid met lijnen over de wangen, rode wangen en een rode neus en diepe plooien.

Hoe komt dit?

Rimpels en lijnen in je gezicht worden verergert door alcohol. Dit komt omdat het gebied tussen de wenkbrauwen in verband staat met de gezondheid van de lever. Alcohol maakt de haarvaten onder je huid wijder, waardoor je rode wangen krijgt.

Het suiker-gezicht

Het suiker-gezicht wordt gekenmerkt door lijntjes en rimpels op het voorhoofd, een slappe huid onder de ogen, mager gezicht, pijnlijke puistjes op het gezicht, een dunne huid, een grijze tint op de huid en dunnere wenkbrauwen.

Hoe komt dit? 

De bacteriën in je darmen zijn verstoord en hierdoor krijg je puistjes. Dit komt omdat je spijsverteringskanaal is gekoppeld aan je voorhoofd, waardoor je soms droge plekken en puistjes op je voorhoofd hebt.

Zo kan insuline druk uitoefenen op de bijnieren, die voor een deel de controle hebben over de wenkbrauwgroei, waardoor je wenkbrauwen bijna niet te zien zijn.

Het zuivel-gezicht

Melk is goed voor elk, toch? Toch kan te veel melk – of andere zuivel – je gezicht kenmerken door opgezwollen oogleden, wallen en donkere kringen onder de ogen en kleine witte vlekken op de kin.

Hoe komt dit?

Het oestrogeen- en progesteronhormoon in melk veroorzaakt een overproductie aan cellen onder de huid. Dit veroorzaakt vlekken in het gezicht. Een lactose-intolerantie kan ook invloed hebben op het immuunsysteem, dit leidt tot meer ontstekingsreacties in het lichaam.

Het gluten-gezicht

Heb jij wel eens puistjes op je kin? En opgezwollen rode wangen, donkere pigmentvlekken of gewone vlekken rond de kin?

Hoe komt dit?

Gluten veroorzaken een toename van de ontstekingsreactie in het lichaam, dit kan leiden tot een opgeblazen of rode huid. Als je lichaam reageert op gluten, kan dit leiden tot hormonale puistjes rond de kin.

Lees ook: Dit eten raad je gynaecoloog je af

Bron: Cosmopolitan, beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook