Niet dood te krijgen: deze 8 kamerplanten overleven het in elk interieur

Niet gezegend met groene vingers? Geen zorgen, met deze kamerplanten kan het niet fout gaan.

Lees ook

Anno 2020 tovert menig interieurliefhebber haar huis om tot een heuse urban jungle. Ben jij niet gezegend met een stel groene vingers en kies je al gauw voor een neppe variant omdat de rest het niet langer dan een week overleefd? Geen zorgen, met deze 8 kamerplanten kan het niet fout gaan.

1. Cactus
Met stipt op nummer één staat de cactus. De cactus kan goed tegen droge ruimtes en overleeft het gemakkelijk zonder een maand lang water te krijgen. Zet ‘m in de zomermaanden niet in de felle zon, aangezien-ie daar door het overvloed aan minder zonnige dagen niet meer tegen kan.

2. Graslelie
Dit vrolijke plantje vraagt om weinig aandacht. Geef hem niet te vaak water en zet hem op een lichte plek. Wedden dat de graslelie in leven blijft?

3. Aloë Vera
Deze woestijnplant is net als de cactus een echte bikkel die het in elk interieur goed doet. Deze plant heeft bijna geen water nodig en kan gemakkelijk in de vensterbank geplaatst worden. Een beetje zonlicht vindt deze plant namelijk erg fijn.

4. Calathea
De Calathea wordt ook wel de Peacock Plant genoemd. Deze plant is er in verschillende soorten, aangezien je ‘m met golven, ribbels of bloem kunt aanschaffen. Deze opvallende plant fleurt je interieur direct op en heeft tweemaal per week een scheutje water nodig. Een kind kan de was doen, toch?

5. Monstera
Met deze plant worden we op Pinterest, Instagram of in welke woonwinkel dan ook doodgegooid. Het is een populaire variant, gezien z’n felgroene kleur. Geef ‘m voldoende water, zodat-ie continu vochtig blijft. Voor je het weet groeien er allerlei nieuwe bladeren uit. Hallo, urban jungle.

6. Yucca
Deze plant heeft een dikke stam en ziet er allereerst al uit als een stevige variant. Je moet wel heel erg je best doen om de Yucca dood te krijgen. Hoe je controleert of de boel nog in orde is? Door onderaan z’n stam te voelen. Is-ie zacht? Dan mag je iets minder gulzig zijn met je gieter. Goed nieuws: zonlicht kan deze joekel prima hebben.

7. Zamioculcas
Je gelooft het niet, maar deze plant vergt net zo weinig aandacht als de cactus. Toch is het een flinke eyecatcher en daarom de perfecte variant voor de mensen zonder groene vingers. Zet ‘m in het licht en geef ‘m eens in de drie weken een scheutje water.

8. Ananasplant
Ben jij een snurker? Of heeft je partner hier last van? Dan zou deze plant kunnen helpen. De ananasplant staat namelijk bekend om z’n luchtzuiverende werking. Daarnaast vraagt-ie maar om weinig aandacht, dus je hoeft ‘m nauwelijks water te geven. En geef toe: zo’n ananas staat toch super gezellig?

Bron: Elegance | Beeld: iStock, Pinterest

Laatste nieuws

Zie ook