Dit schijnt de perfecte tijd te zijn om aan je werkdag te beginnen

Laat dit maar aan je baas zien.

Lees ook

Ben je geen ochtendmens? Dan ben je vast van mening dat tussen 8 en 9 uur in de ochtend aan je werkdag beginnen te vroeg is. Daar zijn onderzoekers het helemaal mee eens.

Grote invloed

Goed nieuws voor mensen die geen vroege vogels zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je het beste je werkdag kunt beginnen om tien uur 's ochtends. Dit heeft met name te maken met hoeveel slaap je nodig hebt. Als je van negen uur tot vijf uur werkt, is de kans groot dat je te weinig slaap hebt gehad. En dit slaaptekort heeft weer invloed op je stemming, je mentale gezondheid en de prestatie van je werk. Wanneer je om tien uur begint, ben je voldoende uitgerust om de dag goed te beginnen.

Schooltijd

Niet alleen werkende mensen moeten later beginnen, ook de schooltijd van kinderen kan beter wat later. Kinderen blijken namelijk rond elf uur ‘s ochtends veel betere schoolpresentaties neer te zetten dan in de ochtend. Het is zelfs zo dat kinderen zich in de ochtend heel moeilijk kunnen concentreren.

Extra hard werken

De onderzoekers van de studie zijn van mening dat slaaptekort een groot probleem is. Veel mensen hebben hier namelijk last van. Als mensen weinig slapen, moet het lichaam extra hard werken om alles voor elkaar te krijgen. Een baan waarmee je negen tot vijf werkt is dan ook helemaal niet gunstig. Wanneer je wel voldoende nachtrust hebt gehad, begin je de dag uitgerust en met een frisse blik. Hier worden je presentaties ook een stuk beter van.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook