Honderden meldingen over deze bijwerking na coronavaccinatie

Er werden een hoop meldingen gedaan.

Het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb houdt de bijwerkingen bij van de coronavaccinatie. Hoewel het bekend is dat je je grieperig kunt voelen of een pijnlijke arm kun hebben na het zetten van de prik, zijn er ook meldingen gedaan over oorsuizen en duizeligheid.

Oorsuizen

Het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb krijgt alle meldingen binnen die mensen maken na hun coronavaccinatie. Volgens Lareb hebben sommige mensen na vaccinatie last gehad van oorsuizen, zowel voor een korte tijd als een langere periode. Wat voor soort oorsuizen dit zijn, is niet bekend.

Duizeligheid

Naast oorsuizen zijn er ook heel wat meldingen gedaan over duizeligheid na een vaccinatie. Hier kwamen meer dan vierduizend meldingen van binnen. Er zijn geen gegevens over in wat voor mate of vorm de duizeligheid komt.

Bijwerkingen

Beide meldingen hebben betrekking op alle vier de coronavaccinaties, maar er is geen exacte onderverdeling. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam liet al eerder weten dat het coronavaccin van Janssen kan leiden tot oorsuizen en duizeligheid. Deze bijwerkingen stonden alleen nog niet in de bijsluiter, ondanks dat EMA hier wel voor pleit. Duizeligheid staat al wel in de bijsluiter van Pfizer/BioNTech, AstraZeneca en Moderna, maar oorsuizen weer niet. Lareb geeft de meldingen door aan het EMA.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws