Science says: je sport beter met een vriendin samen

Aha!

De een sport liever alleen, terwijl de ander niet naar de sportschool te krijgen is zonder zijn of haar beste vriend(in). Sport jij ook liever met iemand samen? Goed nieuws! Want volgens onderzoek is dat nog beter ook.

Onderzoek

Het is best logisch dat je samen met iemand ook beter sport. Samen sporten motiveert namelijk, zo blijkt uit onderzoek van Virgin Active. Ben je moe, heb je je dag niet en kom je moeilijk van de bank af? Dan is een afspraak met je vriendinnen een goede stok achter de deur. Afspraak is afspraak en dus ben je sneller geneigd om tóch te gaan.

Virgin Active heeft onderzoek gedaan naar de sportgewoonten van vrouwen. Ze keken naar de workoutgewoontes van 1000 vrouwen, hiervan sport de ene helft alleen en de andere helft met een vriendin. Enne, wat blijkt? Vrouwen die samen sporten met een vriendin verbranden meer calorieën, trainen langer én bezoeken de sportschool vaker. 64% van de vrouwen die met een vriendin sporten, doen meer hun best dan wanneer ze in hun eentje sporten. 31% geeft zelfs aan dat vriendinnen de motivatie zijn om ook echt naar de sportschool te blijven gaan. Aha!

Samen sporten

Ligt je vriendin beter op schema met hardlopen of traint je vriendin met zwaardere gewichten? In positieve zin brengt samen sporten iets competitiefs met zich mee: het stimuleert je om net een stapje verder of harder te gaan. Zijn jullie aan elkaar gewaagd? Stel dan gezamenlijk steeds iets hogere doelen. Probeer het wel veilig te houden, luister goed naar je lijf en respecteer je eigen grenzen. Maar heb vooral ook plezier samen!

Bron: Girlscene, Virgin Active | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws