Slaap je met een partner? Dan is deze Scandinavische manier van het bed opmaken perfect

Zzz...

De een vindt het heerlijk om met een partner te slapen, terwijl de ander toch liever alleen onder de wol kruipt. Laatstgenoemde persoon kan hiervoor als reden kiezen dat zijn of haar partner áltijd de deken naar zich toe trekt. Maar, dat is met deze nieuwe Scandinavische manier van het bed opmaken verleden tijd!

Samen slapen

Met je geliefde slapen kan zowel voordelen als nadelen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld je seksleven een boost geven en maakt je lichaam het stofje oxytocine aan. Dit stofje vermindert angst en geeft je een gevoel van kalmte en veiligheid, waardoor je ook dieper slaapt.

Maar soms zorgt het ook voor slapeloosheid omdat je partner aan het woelen of aan het snurken is. Dan moet er wel naar een oplossing gezocht worden, want je hebt natuurlijk wel je slaap nodig. Op TikTok gaat nu een Scandinavische trend rond voor het opmaken van je bed. Deze manier zou ervoor zorgen dat je veel lekkerder slaapt met iemand naast je in bed.

Scandinavische manier

TikTokker Cecilia laat zien hoe zij haar bed op deze manier opmaakt. Je begint gewoon met een hoeslaken om het matras, zoals je dat normaal ook doet. De truc zit hem in het aanschaffen van twee dekbedden. Deze twee dekbedden maak je apart op. Neem het eerste dekbed en leg het iets meer dan halverwege het bed. Doe dit ook met het andere dekbed, zodat je overlappen. Je kunt er eventueel nog een grote sprei overheen leggen, zodat het toch nog een geheel lijkt. Je partner en jij hebben ieder een andere deken, waardoor je lover jouw deken niet meer van je af kan trekken. Aha!

@sejsejlija Do you do it the same way?? #svalbard #longyearbyen #swedish ♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) – Instrumental – Lesfm & Olexy

In de comments reageren kijkers enthousiast over deze manier van het bed opmaken. “2 dekens red je relatie!”, klinkt het massaal. Oeh!

Bron: NSMBL | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws