Huh? Met déze beroepen op je Tinder-profiel krijg je sneller een match

Niet alleen een goede foto is belangrijk...

Op je Tinder-profiel is een goede foto natuurlijk een absolute must, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat er ook hele andere factoren zijn die van invloed kunnen zijn op jouw succes op Tinder. Er zijn namelijk bepaalde beroepen waarmee je sneller een match krijgt op de dating-app.

Onderzoek

Voor de meeste mensen is een combinatie van het innerlijk en het uiterlijk het belangrijkste wanneer zij op zoek zijn naar een nieuwe partner. Wat voor werk diegene doet, zou in principe dan niet veel meer moeten uitmaken. Match Group, een bedrijvengroep met meerdere dating-apps waaronder Tinder, ondervond echter dat mensen zich wel degelijk sneller aangetrokken voelen tot mensen met bepaalde beroepen.

Uit het onderzoek kwamen vier banen die het uitzonderlijk goed doen op dating-apps. We zetten ze op een rijtje.

1. Verpleegkundige

Werk jij als verpleegkundige? Dan kan je dat zomaar eens helpen om sneller een Tinder-match te krijgen. Dit beroep scoort namelijk het hoogst volgens het onderzoek. Verpleegkundigen worden namelijk geassocieerd met zorgzaamheid, en worden gezien als lief en betrouwbaar.

2. Leraar/lerares

Ook mensen die voor de klas staan doen het goed op Tinder. De reden? Leraren en leraressen zijn over het algemeen heel geduldig en kunnen goed communiceren. En die eigenschappen kunnen nog wel eens van pas komen in een relatie!

3. Ingenieurs en IT’ers

IT’ers, ingenieurs en andere technici staan ook hoog op het lijstje van meest naar rechts geswipete beroepen. Omdat het voor veel mensen ingewikkelde banen lijken, is er veel bewondering voor. Bovendien is het ook in huis natuurlijk wel erg handig om een ingenieur te hebben rondlopen…

4. Financiën

We kunnen nou niet echt zeggen dat een baan in de financiën een spannend beroep is, maar het zou toch echt zorgen voor meer matches op dating-apps. Deze beroepen worden natuurlijk gelinkt aan geld, en dat spreekt veel mensen aan.

Bron: Girlscene, Huffpost | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws