Wow: dit gebeurt er met je als je je partner mist

En zo ga je er het beste mee om.

Het missen van je partner als je een langeafstandsrelatie hebt is volkomen normaal. Maar ze missen nadat je ze net hebt gezien lijkt misschien een beetje verontrustend. Deskundigen zeggen dat het veel vaker voorkomt dan we denken.

Hersenen

Als je verliefd bent op iemand, laten je hersenen chemische stoffen zoals dopamine, oxytocine en serotonine vrij. Dit zijn stoffen die je niet alleen een goed gevoel geven, maar die je er ook toe aanzetten om op zoek te gaan naar de impuls die je plezier gaf. In dit geval zou dat impuls je partner zijn. Als je van hen gescheiden bent, zullen je hersenen onbewust aan ze blijven denken om dat fijne gevoel terug te krijgen.

Obsessie

Voor sommigen kan het missen van hun partner zelfs een obsessie worden, wat veel stress en irritaties kan creëren in een relatie. Als je merkt dat je je partner mist op een manier die je dagelijkse routine beïnvloedt, is het belangrijk om strategieën te vinden om er op een gezonde manier mee om te gaan.

Hoe om te gaan met het missen van je partner

Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. Een goede manier is door de hoeveelheid aanraking die je de hele dag door krijgt te verhogen. Zelfaanraking, een massage, knuffelen met vrienden of een huisdier kan helpen het eenzame gevoel te verminderen. Meditatie en yoga kunnen ook helpen om de afgifte van oxytocine en dopamine op een gezonde manier te stimuleren.

Normaal

Er zit een hele wetenschap achter verliefd zijn en je partner missen is hier slechts een deel van. Zolang je op een gezonde manier met je gevoelens omgaat, maakt het niet uit of je je partner mist nadat je ze vijf dagen of vijf uur niet hebt gezien. Het is allemaal heel normaal.

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws