Sonja Bakker laat van zich horen na beschuldigingen van plagiaat

De diëtiste heeft gereageerd op alle beschuldigingen.

Lees ook

Sonja Bakker heeft gereageerd op alle beschuldigingen van plagiaat, die ze eerder deze week over zich heen kreeg. De diëtiste zou ervan beschuldigd worden recepten te hebben overgenomen van andere collega's.

Offline

Het Instagram-account van Sonja werd gisteren offline gehaald, nadat duizenden mensen haar account hadden gerapporteerd. Verschillende foodbloggers claimden namelijk dat Sonja hun recepten had overgenomen, zonder daar enige bronvermelding bij te vermelden.

Een van deze foodbloggers, Silvia Ribas Dunnirvine, heeft zelfs juridische stappen ondernomen en een advocaat ingeschakeld. Het is in Nederland namelijk niet toegestaan om zonder toestemming elkaars content over te nemen. Sonja heeft nu gereageerd op alle beschuldigingen.

Reactie

Ze laat in een reactie weten dat ze niet zelf haar recepten plaatst, maar dat ze een team heeft die dit allemaal voor haar doet. “Met die mensen heb ik nu overleg om te kijken of er iets fout is gegaan. Meer informatie kan ik dus op dit moment niet geven. Alles is in werking gezet. Allemaal vervelend”, aldus de dieetgoeroe. To be continued…

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook