Er zijn meer broeken dan jeans!

Zijn Nederlanders een modebewust volkje? Alhoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn, en er meer dan genoeg mannen en vrouwen zijn die behoorlijk veel aandacht besteden aan hun looks, komen we er internationaal gezien niet altijd even goed vanaf. We staan toch vooral bekend als een praktisch volkje. Als de mensen die vooral heel veel jeans, T-shirts en wat truien, liefst met capuchon, in de kast hebben hangen. Al is dat beeld niet altijd helemaal terecht, een kern van waarheid zit er zeker wel in. Want als het gaat om broeken, zijn we toch echt behoorlijk voorspelbaar. In de meeste gevallen liggen er vooral jeans in de kast. Bij vrouwen, maar toch vooral ook bij heren. En dat terwijl er voor hen ook heel wat andere broeken te koop zijn!

Maar hij zit zo lekker!

Welke broek heren het liefst dragen in ons land, dat is wel duidelijk: de spijkerbroek. De jeans is dan ook vrijwel overal volledig geaccepteerd, en kan in vrijwel ieder beroep, in ieder soort bedrijf gedragen worden. De broek die een man die in de bouw werkt draagt, kan net zo goed door iemand die als vertegenwoordiger bij klanten langs gaat gedragen worden. Wat dat betreft is het een heerlijk, universeel kledingstuk, waarbij er altijd wel eentje te vinden is in je maat en smaak.

Dat betekent echter niet dat het ook de enige broeken zijn die er te koop zijn voor heren. Allesbehalve zelfs! Als we eens wat verder zouden kijken dan de spijkerbroek, zouden we ontdekken dat er nog veel meer broeken te koop zijn, die vaak mooier zijn en lekkerder zitten dan we vooraf zouden denken.

Het mag best wat meer uitgesproken

Alhoewel een pantalon heren vooral aan nogal nette kleding, die je alleen aan doet als het moet van je werkgever, doet denken, is dat zeker niet altijd het geval. Eigenlijk noemen we bijna alle herenbroeken, jeans uitgezonderd, pantalons, en daar zitten echt niet alleen maar hele nette exemplaren tussen. Er zijn ook broeken die zo lekker zitten dat je ze ook gewoon op je vrije dag uit de kast zal trekken, en exemplaren die een stuk meer trendy zijn dan je bij het woord misschien zou denken.

Het leuke aan eens een ander soort broek aantrekken, is dat het je hele outfit meteen een beetje verandert. Dat casual shirt ziet er met een nettere broek eronder opeens heel anders uit dan gecombineerd met een spijkerbroek, en je oh zo favoriete hoodie lijkt in combinatie met een goede krijtstreepbroek opeens weer echt trendy. Probeer eens wat meer uit, stap eens af van altijd maar die jeans: er is zoveel meer keuze!

Photo by Jason Leung on Unsplash

Laatste nieuws