Waarom gezond eten zo belangrijk is

We helpen je op weg!

Gezond eten, dat is heel belangrijk! Een kreet waarmee je dagelijks vele malen wordt geconfronteerd. Is het niet tijdens tv-commercials, dan lees je het wel in tijdschriften, de krant of komt het voorbij op social media. Misschien denk je dat deze slogan niet op jou van toepassing is en haal je de schouders ervoor op. Maar is dat wel zo? Heb je jouw eetgewoontes al weleens onder de loep genomen en eet je daadwerkelijk gezond? We helpen je graag om je bewust te worden waarom gezond eten zo belangrijk is.

Check de koelkast en voorraadkast

Je denkt dat je gezond eet, maar klopt dat wel met de werkelijkheid? Bekijk de inhoud van je koelkast, vriezer en voorraadkast eens. Natuurlijk zullen daar gezonde dingen tussen zitten zoals groente, fruit en zuivel. Maar die zak frites, een wit brood, sausjes, kant en klare dressings en margarine bewijzen dan weer het tegendeel. Om het nog maar niet te hebben over alle lekkere tussendoortjes. Energierepen, chips, drop, muffins, chocolade en ga zo maar door. Alles is even heerlijk, maar niet even goed voor je lijf. Ze bevatten namelijk geen tot weinig voedingsstoffen.

Wat gezond eten voor je doet

Gezond eten heeft veel voordelen. Je weerstand wordt verhoogd omdat je lichaam de broodnodige voedingsstoffen binnen krijgt. Hierdoor ben je minder vatbaar voor bepaalde virussen zoals griep en verkoudheid. Ook verkleint gezonde voeding de kans op een hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten. Je stoelgang zal verbeteren, je huid wordt mooier en er is veel minder kans op gaatjes in het gebit. Ook slaap je veel beter en komt dit ten goede aan je concentratie. Tot slot zul je ervaren dat, door gezond te eten, je veel meer energie krijgt.

Gezond eten doe je samen

Ontbreekt de motivatie om alleen voor jezelf gezonde maaltijden klaar te maken? Trommel een aantal vrienden of buurtbewoners bij elkaar en richt een kookclubje op. Samen eten bereiden om het daarna gezamenlijk te verorberen is zoveel gezelliger dan alleen. Daarnaast leer je er veel van door elkaar tips en adviezen over gezonde voeding te geven. Om het geheel een serieus tintje te geven laat je voor alle keukenprinsen- en prinsessen schorten bedrukken. Een gezonde maaltijd maken begint met gedegen voorbereiding. Dat betekent onder andere een menu bedenken en inkopen doen. Nu kan het echte werk beginnen, waaronder alle ingrediënten wassen en snijden. Vele handen maken daarbij licht werk, maar deze moeten natuurlijk regelmatig gewassen en gedroogd worden. Laat daarom handdoeken bedrukken, met daarop de naam van je kookgroepje. Wanneer je een aantal keren gezamenlijk gezond hebt gegeten zul je merken dat je dit ook vaker doet op momenten dat je alleen een maaltijd nuttigt. En zolang het met mate gebeurt, mag je af en toe natuurlijk best zondigen!

Photo by Dan Gold on Unsplash

Laatste nieuws