8x Stedentrips in Europa voor een weekendje weg

Weekendje weg, anyone?

Heb je ook zo’n behoefte om er even tussenuit te gaan? Even naar een andere omgeving, andere mensen en winkelstraten en een andere taal. Met het vliegtuig ben je in een mum van tijd in verschillende Europese steden. Wil jij een paar dagen naar een bijzondere stad? In dit artikel zetten we de leukste Europese steden voor je op een rijtje. Laat je inspireren en ontdek wat deze steden te bieden hebben. 

Londen

Op slechts een uur vliegen van Nederland ligt de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Londen is hip and happening! Een stad die bruist en waar je oud en nieuw naast elkaar vindt. Daarnaast is Londen de stad van het theater. In geen enkele andere stad vind je zo’n groot aanbod aan musicals en theatervoorstellingen. Daarnaast vind je in Londen bekende iconen die echt bij Londen horen zoals de rode dubbeldekkers en telefooncellen en de kenmerkende zwarte taxi’s. Doordat je kunt kiezen uit een groot aantal luchtvaartmaatschappijen dat naar verschillende luchthavens vliegt, vind je altijd wel een betaalbaar vliegticket.

Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje valt op door de vele statige gebouwen, brede straten en mooie pleinen. In Madrid kun je genieten van de omgeving, het lekkere weer en het relaxte mediterrane leven. Plaza Mayor is een van de bekendste pleinen in Madrid. Dit is een heerlijke plek om de sfeer te proeven. Je vindt er veel gezelligheid en straatartiesten. In Madrid kun je ook heerlijk winkelen en natuurlijk tapas eten! Je vliegt binnen een paar uurtjes naar Madrid. Vaak kun je goedkoop een stedentrip boeken met behulp van kortingscodes. Een voorbeeld van een website waar je kortingscodes kunt vinden is bespaardeals.

Lissabon

Lissabon is een sfeervolle en relaxte stad die je zeker eens moet bezoeken. Lissabon is de stad van de historische wijken, de bekende ouderwetse trammetjes en natuurlijk fadomuziek. Daarnaast kent Lissabon ook een hip en bruisend nachtleven met leuke restaurants en barretjes. Het nachtleven speelt zich voornamelijk buiten af, na elf uur is het een drukte van belang in de bekendste uitgaansstraat van Lissabon, de Rua Nova do Carvalho, ook wel Pink Street genoemd. Verder kun je Lissabon niet verlaten zonder de heerlijke lekkernij Pasteis de Nata te hebben geprobeerd.

Boedapest

In Boedapest vind je het allemaal. Historische gebouwen en moderne architectuur. Trendy clubs maar ook klassieke muziek. Boedapest is een mooie stad aan de Donau met veel prachtige historische gebouwen. Boedapest is natuurlijk het land van de goulash, maar de keuken heeft nog veel meer gerechten die de moeite waard zijn om te proberen. Natuurlijk probeer je deze samen met een glaasje Hongaarse wijn. Boedapest is absoluut een stad die je gezien moet hebben. 

Dublin

Zoek je gezelligheid? Ga dan naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. De gezelligheid merk je direct in de bruisende straten met beroemde Ierse Pubs. Hier ontdek de smaak van het donkere Guinness bier. Ook het historische kasteel van Dublin is een bezoekje waard tijdens je stedentrip. In Dublin kun je ook heerlijk shoppen. Vanaf Dublin Castle loop je zo de wereldberoemde Gafton Street in waar je het Stephen’s Green Shopping Centre vindt.

Praag

Op anderhalf uur vliegen vanuit Nederland vind je de prachtige Tsjechische hoofdstad Praag. Een stad die bekend staat om de historische architectuur met Jugendstil invloeden. In deze stad vind je ook een bruisend uitgaansleven. Eigenlijk is Praag in alle seizoenen een aanrader. In de lente en de zomer als alles in bloei staat is Praag schitterend, maar ook in de winter is het er erg gezellig. Vooral rond de feestdagen is het een goed idee om een sfeervolle kerstmarkt te bezoeken. 

Rome

Rome leent zich uitstekend voor een stedentrip, maar je moet het wel goed plannen. Er zijn natuurlijk erg veel bezienswaardigheden en je kunt onmogelijk alles in een weekend zien. Je zult dus een selectie moeten maken. Veel bezienswaardigheden hebben lange wachttijden van soms wel twee uur. Dit is iets waar je rekening mee moet houden. Toch is Rome de stad bij uitstek om het Italiaanse leven te proeven. Je vindt er veel leuke restaurants en barretjes waar je je midden in het gezellige Italiaanse leven bevindt.

Parijs

De stad van de liefde. Je moet er ooit eens zijn geweest. Parijs is ook de stad waar je de Eiffeltoren vindt, veel indrukwekkende musea en natuurlijk de Moulin Rouge. In Parijs kun je je prima een weekend vermaken. Maak een rondvaart over de Seine in een rondvaartboot en bekijk natuurlijk de Eiffeltoren. Naast het bezoeken van de bekende bezienswaardigheden kun je in Parijs ook heerlijk shoppen en uitgaan. Bezoek zeker Quartier Latin, de gezellige studentenwijk vol met leuke barretjes en kleine winkeltjes. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws