Meer plezier met een onzichtbaar hoortoestel

Het hoortoestel heeft het leven van veel mensen al veranderd.

Lees ook

Het hoortoestel heeft het leven van veel mensen al veranderd. Helaas hoort het erbij, wanneer je ouder wordt is de kans groot dat je gehoor minder wordt en hier is nou eenmaal vrij weinig aan te doen. Gelukkig komen er steeds meer geweldige oplossingen om ervoor te zorgen dat mensen alsnog goed kunnen blijven horen. Gehoorapparaten worden steeds beter en dit is maar goed ook. Wat ook fijn is, is dat je tegenwoordig een onzichtbaar hoortoestel kunt kopen. Mocht jij het vervelend vinden dat je hier last van hebt, dan is dit natuurlijk ideaal. Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je als relatief jong persoon te maken hebt met gehoorschade. Wanneer dit het geval is, dan is een onzichtbaar hoortoestel natuurlijk al helemaal een mooie oplossing!

Doe op tijd een hoortest

Spoedig hoortest laten doen? Absoluut! Heb jij het gevoel dat je gehoor achteruit gaat? Dan raden wij het je absoluut aan om zo snel mogelijk een hoortest te laten doen. Een test kan je tegenwoordig erg gemakkelijk doen en meestal weet je al binnen 15 minuten hoe het met je gehoor gesteld is. Mocht het zo zijn dat je gehoorschade hebt opgelopen, dan weet je dus dat je in bepaalde situaties al helemaal goed op moet letten. Ga tijdens het uitgaan bijvoorbeeld niet te dicht bij de boxen staan. Uiteraard is dit ook al aan te raden wanneer je gehoor nog helemaal goed is. Is je gehoor dus al beschadigd, dan is het natuurlijk nog belangrijker dat je hier goed op zult letten.

Wanneer je last hebt van gehoorschade, dan kan dit in het dagelijks leven voor een hoop vervelende situaties zorgen. Mocht je hier veel last van hebben, dan kan een onzichtbaar hoortoestel absoluut uitkomst bieden. Sterker nog, dit verandert je leven en wij raden dit dan ook absoluut aan.

Verschillende varianten

Wanneer je een hoortoestel aan wilt schaffen, dan heb je de keuze uit verschillende varianten. In deze alinea gaan wij jou meer vertellen over twee van deze varianten. Laten we beginnen met het AHO gehoorapparaat. Dit apparaat bevindt zich achter je oor of bovenop je oor met slangetjes. Deze variant zorgt ervoor dat geluid naar beneden de gehoorgang ingeleid wordt met een op maat gemaakt oorstukje. Deze variant hoeft niet op te vallen omdat deze in zeer klein formaat geleverd kan worden. Ook is deze variant te verkrijgen in verschillende kleuren, hierdoor past hij beter bij je huid of haar.

De andere variant waar we je graag meer over vertellen is het in het oor (IHO) hoortoestel. Deze variant doe je in je oor en zijn meestal op maat gemaakt. Dit apparaat kan diep in de gehoorgang geplaatst worden. Echter kan deze variant ook dichter bij het uitwendig oor geplaatst worden. Waar het apparaat geplaatst wordt is afhankelijk van je oor.

Mocht jij een gehoorapparaat willen kopen, ga dan in gesprek met een expert. Een expert kan jou precies vertellen welk apparaat het meest geschikt is voor jou en wat de mogelijkheden zijn.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook