Voel je in 2022 weer lekker in je vel met deze tips

YellowFit helpt je daarbij.

De cijfers liegen er niet om: de gemiddelde Nederlander is tijdens de coronapandemie 5 tot 6 kilo aangekomen. Dat betekent natuurlijk niet dat er een man overboord is, maar het is ook prima als je weer van die extra kilo’s af zou willen. Lees dan vooral even verder.

Van die extra kilo’s afkomen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is belangrijk om je hierbij te focussen op gezond afvallen. Dat betekent dat je de crashdiëten en dieetsapjes moet vermijden en dat je op een rustige manier aan de slag moet gaan met afvallen. Dat kan bijvoorbeeld met het YellowFit boek. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Gezond afvallen met het YellowFit boek

Afvallen met een boek? Werkt dat wel? Jazeker, mits het het juiste boek is. Met het YellowFit boek heb je toegang tot eenvoudige, lekkere én gezonde recepten waarmee je af kunt vallen. Wat dit boek zo anders maakt dan andere methoden, is het feit dat je hiermee een lekkere snack of een bakje chips niet hoeft te laten staan. Dat kan gewoon nog, maar op een meer beperkte manier.

Met de juiste balans met een combinatie van gezonde producten en voldoende groente en vitaminen kun je én lekker eten én gewicht verliezen. Veel mensen denken dat ze niks lekkers meer mogen eten wanneer ze op dieet zijn. Dat is dus zeker niet het geval. Je moet alleen leren om maat te houden in wat je eet en drinkt. Neem daar zeker de tijd voor, omdat je zowel geestelijk als lichamelijk moet wennen aan anders eten.

Eet iedere dag gevarieerd en gezond

Daarom is het belangrijk om je portie-inname te verkleinen. Vaak heb je niet door dat je veel meer binnenkrijgt dan je nodig hebt – helemaal wanneer iets heel lekker is. Besluit je echter om over te stappen op kleinere porties dan zul je al gauw merken dat je ook prima kunt functioneren wanneer je minder eet. Hierbij moet je erop letten dat je iedere dag gevarieerd en gezond eet.

Voeg genoeg groente en fruit toe aan je dieet, kies voor voldoende eiwitten en ga lekker aan de slag met verschillende recepten. Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om alsnog lekker te eten. Gevarieerde voeding zorgt ervoor dat je beter in je vel gaat zitten en dat je wat kilo’s kwijtraakt. Maak aan ieder begin van de week wat tijd vrij om je weekplanning voor eten in te plannen. Via internet of het YellowFit boek vind je volop inspiratie voor lekkere en gezonde recepten.

Neem de trap in plaats van de lift

Gezond afvallen en voldoende bewegen gaan natuurlijk hand in hand. Let er dus op dat je iedere dag voldoende beweging krijgt. Neem bijvoorbeeld altijd de trap in plaats van de lift of ga met de fiets naar het werk in plaats van met de auto. Nu we veel vanuit huis werken, vinden mensen het vaak lastig om voldoende te bewegen. Onze tip? Maak tussen de middag een wandeling als pauze en geniet van de buitenlucht.

Het bewegen én de buitenlucht zorgen ervoor dat je weer met frisse zin aan het werk kunt gaan. Ook stimuleert genoeg beweging het afvalproces. Natuurlijk is sporten zoals hardlopen, fitness of yoga ook altijd fijn als beweging. Met een beetje geluk gaan de sportscholen weer over nu de Tweede Kamer een motie heeft aangenomen waardoor sport een essentiële sector is.

Houd een voedingsdagboek bij

Wat je tot slot niet mag onderschatten, is de kracht van een voedingsdagboek. Dat is een boekje of een Word-bestand waarin je precies bijhoudt wat je eet en drinkt. Je hebt het misschien niet door, maar door dit te doen word je een stuk bewuster van je inname iedere dag. Gezond afvallen begint uiteindelijk met een stukje bewustzijn.

Daarnaast is het wel zo prettig om een duidelijk inzicht te hebben in wat je eet. Lukt het afvallen bijvoorbeeld niet? Dan kun je met behulp van je eigen voedingsdagboek aan de slag gaan om je eetgewoontes aan te passen. Wat een absolute aanrader is, is om een app te downloaden waarin je je eten bij kunt houden. Vaak zie je in dit soort apps gelijk hoeveel eiwitten, vetten of koolhydraten er in een product zit. Dat zorgt absoluut voor meer bewustzijn tijdens het gezond afvallen.

Beeld: iStock

Laatste nieuws