Recept: courgette-muffins met rode paprika

Voor iedereen die nog niet weet wat ze vanavond moeten eten...

Het plantaardige kookboek Deliciously Ella staat vol met heerlijke recepten. Eerder kon je haar verhaal al lezen, vandaag delen we één van deze recepten: courgette-muffins met rode paprika. Eetsmakelijk!

Het kan best lastig zijn om hartige ontbijtgerechten en snacks te vinden, dus deze muffins zijn een heerlijke optie. Ze zijn zacht en sponzig, met een lekker vleugje komijn en paprikapoeder. Mocht je ze iets zoeter willen, dan kun je de puntpaprika vervangen door een paar piquillopepers uit een pot; wij deden dat eerst ook en het is superlekker.

Ingrediënten voor 12 stuks

2 middelgrote courgettes, geschild en geraspt

1 rode puntpaprika (90 g), zaadjes verwijderd, in stukjes van 0,5 cm

paar basilicumblaadjes, fijngehakt, plus een extra handvol om te garneren

Voor de droge ingrediënten:

250 g speltmeel

50 g tarwebloem (wij gebruiken een glutenvrije)

1 tl bakpoeder

2 tl zuiveringszout (natriumbicarbonaat)

1 tl korianderpoeder

1 tl komijn

1 tl paprikapoeder

mespunt zeezout en peper

Voor de natte ingrediënten:

280 ml amandelmelk

65 ml raapzaadolie

1 el appelciderazijn

How to prepare:

1. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C). Bekleed een muffinvorm met 12 muffinbakjes. 2. Meng eerst de droge ingrediënten in een grote kom. Klop in een andere kom de natte ingrediënten en roer daar de geraspte courgette, de puntpaprika en het basilicum door. 3. Meng de natte en droge ingrediënten goed zodat er geen klontjes in blijven zitten. 4. Schenk het beslag in de muffinbakjes en bak het 25-30 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door een mes in het midden te steken; dat moet er schoon uitkomen; bak ze zo nodig iets langer. Laat de muffins minstens 10 minuten afkoelen in de vorm om ze te laten opstijven en laat ze dan uit de vorm verder afkoelen op een rooster of serveer ze warm uit de vorm. Leg op elke muffin een paar basilicumblaadjes.

TIP

We hebben het gewicht van de puntpaprika heel specifiek opgegeven, want het vochtgehalte maakt een groot verschil voor de textuur van de muffins. Als je meer gebruikt, dan wordt het beslag te nat en worden de muffins misschien niet gaar, dus houd het bij die 90 gram.

 

Laatste nieuws