Zo boost jij je seksleven

Tien boosters om meer te genieten tussen de lakens.
  • Fun
  • Redactie Happy in Shape
Zo boost jij je seksleven

Een ingedut seksleven? Don’t worry, je bent niet de enige. Want wie heeft er niet een overvolle agenda, een druk gezinsleven én een Netflix-verslaving. Maar er is zeker iets aan te doen. Deze elf boosters helpen je weer te genieten tussen de lakens. Have fun!

1 Maak je niet druk om de frequentie 

We doen er bijna allemaal aan: ons druk maken of we wel vaak genoeg seks hebben. Uit onderzoek van BBC blijkt zelfs dat we vaak denken dat anderen meer seks hebben dan wij. Niet doen! Dit blijkt namelijk juist een killer voor je libido te zijn. En het mooie is, hoe vaak je seks hebt, heeft totaal geen effect op hoe gelukkig je met je seksleven bent, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Houd je dus niet langer bezig met gemiddelden. Seks hebben wanner júllie er zin in hebben, dat werkt. 

2 Geen stress 

Wie kent het niet: een overvolle agenda waardoor je amper tijd hebt voor jezelf en elkaar en je als een stresskip rondloopt. Onderzoek van de Universiteit van Michigan (VS) toont het nog eens aan: stress is funest voor je libido. Vooral bij vrouwen is het vaak een mood killer. Dus zorg dat je genoeg tijd plant om met elkaar te zijn. En als het moment eenmaal daar is, helpen de geur van pizza en popcorn bij mannen om opgewonden te raken. Dat je het maar even weet!

3 Mindfull tussen de lakens  

Het moment is daar, jullie hebben eindelijk tijd voor elkaar gevonden. En dan... Niets. Je zit namelijk met je hoofd bij je to-dolijst voor de rest van de week. Zo wordt het er nooit eentje voor in de boeken. Misschien dus eerst maar even een meditatiesessietje? Je kunt het proberen. Met de app Headspace bijvoorbeeld. Dan kun je daarna ongeremd van elkaar genieten. 

4 Train je bekkenbodemspieren 

Volgens de Amerikaanse yogaexpert Karly Treacy zorgt het trainen van je bekkenbodemspieren voor een beter seksleven. Want als je spieren down there sterk en flexibel zijn, krijg je betere orgasmes. Een goede oefening: ga op een harde stoel zitten en zet je voeten plat op de grond. Spreid je benen zo wijd mogelijk en houd je rug recht. Probeer nu je bekkenbodemspieren samen te knijpen en houd dit drie seconden vast. Herhaal dit tien tot vijftien keer. Wil je echt resultaat boeken, dan zul je per dag zo’n drie sessies moeten doen. Verder no pressure... 

5 De afwas doe je samen 

Een andere libido-killer: de afwas of het in- en uitruimen van de afwasmachine. Dé huishoudelijke taak die voor de meeste onenigheid tussen partners zorgt. Vooral voor vrouwen, blijkt uit onderzoek. Als jij in je eentje moet opdraaien voor de vuile vaat, ben je vaak minder tevreden over je relatie en je seksleven. Dat geldt overigens ook voor stofzuigen. Zodra je ervoor zorgt dat bij jullie die taken goed verdeeld zijn, bestaat er een grote kans dat je seksleven erop vooruitgaat.

6 Ochtendseks maakt gelukkig 

Zelfs nog voordat je je bed hebt opgemaakt, is seks een goed idee. Ochtendseks, welteverstaan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de stellen die hun dag met seks starten, gezonder en gelukkiger zijn dan degenen die dat niet doen. Het feelgoodhormoon oxytocine komt namelijk vrij tijdens ochtendseks en dat zorgt ervoor dat jij je de hele dag verliefd en verbonden voelt. Is het met een happy end? Dan maakt je lichaam stofjes aan die je oestrogeenniveau opkrikken. Dat verbetert weer de teint en textuur van je haar en huid. Genoeg redenen, dus. Zet de wekker ietsje vroeger en blijf nog even lepeltje-lepeltje liggen. 

7 Zaterdagavond is altijd een goed idee 

Ben je toch op je best in de avond, dan ben je niet de enige. Zaterdagavond om 22.24 uur schijnt het populairste moment van de week te zijn voor een intiem momentje voor twee. Snappen wij! De werkweek is lang genoeg voorbij om daar even totaal niet mee bezig te zijn, en je zit midden in je weekend waardoor je écht kunt relaxen en genieten. Minst populaire dag voor seks: maandag. Logisch! 

8 Spiegeltje spiegeltje 

Ook een spiegel op een strategische plek doet wonderen voor je libido. En het juiste licht. Ga voor gedempt, zachtgeel licht, zodat je je zo sexy mogelijk voelt als je in die spiegel kijkt. Én kijk naar hem. Volgens onderzoek van het vakblad Archives of Sexual Behavior kunnen zowel mannen als vrouwen het enorm opwindend vinden om in een spiegel naar elkaar te kijken.

9 Diner voor twee 

Je hebt er vast weleens van gehoord: bepaalde ingrediënten kunnen lustopwekkend zijn. Heb je een romantisch etentje gepland? Kijk dan op de menukaart of je iets kunt vinden met verse gember en kerrie. Die stimuleren je bloeds- omloop en met een verbeterde bloedsomloop raak je sneller opgewonden. Wat verder best op je bord mag liggen: vijgen, bananen en avocado. Door de vitaminen en mineralen krijgt je libido een boost. En tot slot nog op kruidengebied: nootmuskaat en kruidnagelextract. Die twee schijnen vooral een positief effect op mannen te hebben als het gaat om seks. Het proberen waard, nietwaar?

10 Plan een trip 

Stellen die regelmatig samen reizen, zijn nog steeds het gelukkigst. Of het nu een nachtje weg is, of een hele wereldreis – dat maakt niet uit. Meer dan drie- kwart gaf in hetzelfde onderzoek aan dat hun seksleven verbeterde als ze op reis waren. En 40 procent merkt zelfs eenmaal thuis tussen de eigen lakens nog de voordelen van het samen op reis gaan. Waar wacht je nog op, boeken maar!

Tekst: Kim Buitenhuis 
Bronnen: Sarah Hunter Mullay, Psychology Today (2017), Sharon Sassler, Universiteit Texas (2017), Illicitencounters.com, BMC Complementary Alternative Medicine Journal (2003), Healthline.com, New York Times (2018). 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae16ba004da', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });