Dé truc om een perfecte messy bun te creëren

Net zo effortless als de look zelf.

Lovely morning after crazy night out.

Er zit een verschil tussen een messy bun en een slordige just out of bed knot. Eerstgenoemde is elegant, tweede iets minder. De perfecte messy bun is een simpele knot die er nonchalant uitziet, maar wel mooi op je hoofd blijft zitten. Zo'n bun creëren is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Tot nu toe dan.

Techniek

Een messy bun in je haar maken is best een kunst. Hij moet een tikkeltje rommelig, maar bovenal chic ogen en zeker niet té messy zijn. You know what we mean. Best lastig, dus. Gelukkig is TikTok het medium waar we tig beauty- en haartrucs kunnen vinden.

De Nederlandse Quinty Mirjam de Vries ging viral met haar trucje voor een messy bun. In een korte video laat ze zien hoe makkelijk het daadwerkelijk is om de nonchalante knot te creëren. Hint: het zit 'm allemaal in de juiste polsbeweging. Ze laat zien dat ze haar lokken eerst samenbrengt in een hoge paardenstaart, maar ze trekt haar haren niet helemaal door het elastiekje heen. In plaats daarvan draait ze haar staart een keer om voordat ze het met het elastiekje vastzet bovenop haar hoofd.

@quintymirjamAntwoorden aan @simpformichaeljacksonn MY MESSY BUN SECRET! | #hairtok #messybuntutorial♬ Beggin' - Måneskin

Vond je bovenstaande er zowel simpel als toch wel érg snel uitzien? Dan ben je niet de enige. Speciaal daarom deelde Quinty Mirjam ook nog een video waarin ze het wat langzamer laat zien. Thank god!

@quintymirjamAntwoorden aan @maibou_ MESSY BUN TUTORIAL! | slow enough now? | ##hairtok ##messybuntutorial♬ Beggin' - Måneskin

Zeg eens eerlijk... Zo makkelijk heb je het nog nooit gezien! Nu natuurlijk eerst even in de praktijk testen, want oefening baart kunst, en dan aan het kerstdiner zitten met de perfecte messy bun.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock | Video: TikTok