5 Tips om zonder moeite elke dag extra stappen te zetten

Met deze simpele trucjes kom je er wel.

Hoewel 10.000 stappen per dag niet altijd realistisch en gelukkig ook niet noodzakelijk is, blijft lopen natuurlijk wel hartstikke gezond. Extra stappen zijn dan ook altijd mooi meegenomen. We geven je daarom vijf tips die je helpen om zonder al te veel moeite tóch aan een mooi getal te komen op je stappenteller.

Bel lopend

Krijg je een belletje? Sta dan op en sta je vriendin, collega of moeder al wandelend te woord. Een gesprek over je best friends nieuwe vlam of de first world problems van je mams van een kwartiertje kan je al gauw zo'n duizend stappen extra opleveren.

Neem de lange route

Probeer overal waar je bent in plaats van de korte route, eens te kiezen voor de langere route. Ga op je werk bijvoorbeeld naar een wc die verderop in het gebouw zit, stap een halte te vroeg uit als je de bus neemt of parkeer je auto iets verder weg dan normaal. Kleine moeite, groot resultaat!

Neem de trap

Het is zo verleidelijk om de lift te nemen, maar trust us: je voelt je veel voldaner wanneer je met de trap naar boven bent gegaan. Ja, ook wanneer je naar de vijfde verdieping moet! Het levert je flink wat meer stappen op én je traint meteen voor mooie, ronde billen. Win-win!

Lunch al wandelend

De pauze op je werk is het perfecte moment om het getal op je stappenteller wat op te schroeven. En nee, het feit dat je moet eten is geen excuus. Je kunt je boterhammen prima oppeuzelen tijdens een verfrissende wandeling over het industrieterrein.

Ijsbeer door het leven

Wacht je op de trein? Ga dan niet op een bankje zitten, maar ijsbeer wat heen en weer over het terrein. Dan heb je de tijd die de trein te laat is, toch maar nuttig gevuld met wat extra stappen.

Bron: Flair | Beeld: Fer Martin via Pixabay