5 tips om je beha langer mooi te houden

Aha!

A young woman chooses which bra to wear while standing in front of a neatly arranged wardrobe. The concept of underwear storage and space organization.

Als je net een nieuwe beha hebt gekocht, wil je dat je nieuwe aanwinst zo lang mogelijk mooi blijft. We weten dat je je beha niet zomaar in de wasmachine moet gooien, maar waar moet je nog meer rekening mee houden? Met deze vijf tips blijven je beha's een stuk langer mooi.

Gebruik waszakjes

Grote kans dat je dit al doet, maar we benadrukken graag dat het belangrijk is om je beha in een waszakje te wassen. Zo voorkom je dat-ie beschadigt. Ook kun je je beha – afhankelijk van hoe vies-ie is – met de hand wassen.

Was je beha’s niet te vaak, maar ook niet te weinig. Na drie à vier keer dragen, is het vaak al tijd om je beha te wassen. Draag je beha overigens niet te lang achter elkaar om de elasticiteit van je bustehouder goed te houden.

Drogen

Iets wat ook funest is voor de vorm van je beha, is ‘m drogen in de droger. Door de hoge temperatuur van je droger blijft-ie niet lang mooi. Daarnaast kunnen de cups van je beha in de droger vervormen.

Hang je beha’s ook niet zomaar op aan hun bandjes. Door ze op te hangen, kan de rek en elasticiteit uit je bandjes gaan. Je kunt je beha’s het beste op een droogrekje leggen om ze te laten drogen.

Vouw je beha niet dubbel

Als je voorgevormde cups hebt, vouwen we onze beha nog weleens dubbel om ‘m zo makkelijk in de kast te bewaren. Bovendien passen die cups zo mooi in elkaar, toch? Dit kun je beter niet meer doen, want de randen van je cups gaan dan naar voren staan. Op den duur zul je dan de randen van je (t-shirt)beha door een nauw shirtje heen zien.

Bewaar sokken in je behacups

Ga jij op vakantie en wil jij je beha’s tactisch in je koffer of tas stoppen? Bewaar dan in elke cup van je beha een paar opgerolde sokken. Zo voorkom je dat je cups van je beha in je koffer of tas worden geplet en misvormen. Als je je beha’s op elkaar in de kast bewaart, kun je ook in de onderste beha een paar sokken doen om te voorkomen dat de cups indeuken.

Hand je beha aan een kledinghanger met broeklat

Als je een kleine kast hebt, kun je ruimte besparen door je beha’s aan een broeklat van je kledinghanger te hangen. Je kunt meerdere beha’s aan één kledinghanger bewaren. Dit doe je door je beha op de broeklat van je kledinghanger te bewaren, aan elke kant van de broeklat hangt dan één cup.

Bron: One Good Thing by Jillee | Beeld: Adobe Stock