Ben jij een 'luie' sporter? Dan is de cozy cardio workout iets voor jou

Comfy is key!

Woman jogging on the modern compact treadmill at home

Waar de een het liefst iedere avond een rondje rent door het park, krimpt de ander in elkaar bij het horen van het woord 'cardio'. Herken jij jezelf in dat laatste? Dan is de cozy cardio workout iets voor jou.

Comfy is key

De ene persoon gaat elke dag met veel plezier naar de sportschool gaat, terwijl een ander juist tegen dit bezoekje opkijkt. Veel mensen voelen zich niet helemaal comfortable in de sportschool, wat natuurlijk erg vervelend is. Op TikTok gaat nu een trend rond waarbij TikTokkers een cozy cardio workout hebben bedacht speciaal voor mensen die niet zo zelfverzekerd de gym binnenstappen.

Naar de sportschool toe gaan is al de eerste stap en is natuurlijk hartstikke belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is wat je in de sportschool doet. En als je nog niet zo’n pro bent, weet je misschien niet zo goed waar je moet beginnen. De cozy cardio workout got your back, want met deze workout kun jij thuis, of in een andere vertrouwde omgeving lekker sporten. De workout 'elimineert' de elementen van de sportschool waardoor je normaal gesproken besluit om niet te gaan. Het draait hierbij om comfort, waardoor dingen als anxiety of outfitstress jouw workout niet verpesten.

@hope_zuckerbrow cozy cardio🫶🏻 #fyp #cardio #cozy #weightloss #walkingpad ♬ Blue Moon - Muspace Lofi

Rustig opstarten

TikTokker Hope heeft de trend gestart. In haar video zien we hoe ze een ijskoffie voor zichzelf maakt, wat kaartjes aansteekt en haar favo serie aanzet. Vervolgens stapt ze op de loopband en begint ze haar workout. Comfy is key! Heb je geen apparatuur thuis? Dan kun je altijd op de grond wat oefeningen doen zoals een ab workout of wat yoga. Doe vooral waar jij je comfortabel bij voelt.

Toe aan iets meer uitdaging? Zet een podcast of luisterboek op en ga buiten wandelen. Dit kun je op den duur opbouwen naar hardlopen, skeeleren of iets anders, om uiteindelijk wellicht toch naar de gym te gaan!

Bron: NSMBL | Beeld: TikTok, Adobe Stock

Fit
  • Young caucasian woman jogging on the modern compact treadmill at her home at room with big windows. Modern lifestyle, sport indoors.