Waarom een weekendje weg zo goed is voor je relatie

Hoogtijd om iets leuks te boeken!

Beautiful happy couple smiling and hugging while strolling in forest

Een weekendje weg met je lief? Yes, please! Niet alleen is het leuk om samen nieuwe plekken te ontdekken, maar het blijkt ook nog eens heel goed voor je relatie te zijn om er samen even tussenuit te gaan. Waarom precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Geen verplichtingen

Als je een weekend weg bent, hoef je je partner niet – voor de zoveelste keer – te vragen om was te doen of op te ruimen. En vice versa. Deze kleine dingen kunnen soms voor irritaties zorgen, waardoor er een gespannen sfeer ontstaat. Als je een weekendje weg bent samen, heb je vaak niet te maken met de alledaagse sleur. Daardoor kunnen jullie allebei even helemaal ontspannen én vooral genieten van elkaars gezelschap.

Quality time

Grote kans dat jij en je lief door verplichtingen weleens langs elkaar heen leven. Tijdens een weekend heb je alle tijd voor elkaar. Plan een leuke avond in bij dat ene leuke restaurant of ga samen op een bijzondere date om echt alleen even oog voor elkaar te hebben.

Goede gesprekken

Wanneer hebben jij en je partner voor het laatst een goed gesprek gevoerd? Tijdens een weekend weg is het makkelijker om je telefoon even weg te leggen en weer eens diepe gesprekken met elkaar te voeren. Wellicht leer je elkaar zelfs nog wat beter kennen!

Nieuwe herinneringen

Samen leuke dingen beleven, helpt enorm als je relatie in een sleur zit. Hoe leuk is het als jullie na jullie weekend weg samen terug kunnen blikken op dat ene grappige of bijzondere moment?

Intimiteit

En last but not least: als jullie er samen even tussenuit zijn, is er ook wat meer tijd voor intimiteit. Een nieuwe omgeving, vraagt soms ook om nieuwe ervaringen. Leef je uit in de slaapkamer, maar bovenal: geniet van elkaar!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock