7x handige dingen die je met Sudocrem kunt doen

Wie had dit gedacht?

女性は膝にクリームを塗っている.

Sudocrem staat niet voor niets bekend als een wondercrème. Je kunt het namelijk voor heel veel dingen gebruiken. Waarvoor je het allemaal kunt gebruiken? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

Tegen schrale lippen

Heb je last van schrale, droge lippen? Doe dan eens wat Sudocrem op je lippen en laat dit lekker lang intrekken. Doe het wel 's nachts, want de zalf is erg dik en laat een witte gloed op je lippen achter.

Tegen acne en puistjes

Sudocrem werkt ontstekingsremmend. Smeer de zalf dan ook eens op je huid als je last hebt van puistjes en acne. Let op: smeer de zalf niet op een puistje dat je al hebt uitgeknepen.

Om haarverf te verwijderen

Degenen die thuis zelf hun lokken verven weten er alles van: hoe voorzichtig je ook bent, er komt altijd wel verf op je huid. Smeer daarom van tevoren op je oren en bij je haarlijn Sudocrem. Zo kun je de verf ontzettend makkelijk van je huid afvegen met een doekje. Is er haarverf op huid gekomen dat je niet hebt ingesmeerd met de zalf? Dan kun je de vlekken alsnog met een beetje Sudocrem makkelijk verwijderen.

Verlicht jeuk

Huidklachten als psoriasis, maar ook muggenbulten en waterpokken, kun je verminderen met Sudocrem. De zalf kan de pijnlijke huid kalmeren en bovendien de jeuk verminderen.

Na het epileren van je wenkbrauwen

Als je zelf je wenkbrauwen epileert of ze zelfs waxt, kun je naderhand last hebben van een rode, geïrriteerde huid. Dit kun je voorkomen door gelijk na het epileren of waxen wat Sudocrem rond je wenkbrauwen te smeren.

Tegen rimpels

Sudocrem zou zelfs helpen tegen rimpels. In de zalf zit namelijk zink, een mineraal dat er onder andere voor zorgt dat je huid mooi blijft. Het mineraal remt ontstekingen en is nodig om nieuwe huidcellen aan te maken. Zink ondersteunt bovendien het behoud van de normale structuur van de huid.

Om schurende benen te voorkomen

Draag jij tijdens het hardlopen een korte broek? Dan kunnen je benen nog weleens tegen elkaar schuren tijdens het lopen. Gebeurt dit te lang? Dan krijg je een geïrriteerde dijen of een rode uitslag. Dit kun je voorkomen met – jawel – Sudocrem! Smeer een laagje van de zalf op je dijen voor je de deur uitgaat en je hebt geen last meer van die pijnlijke uitslag.

Bron: Glamour Magazine, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock