Mensen met déze oogkleur zouden beter tegen alcohol kunnen

Aha!

close up, composite of eyes with different color

Lig jij na één glaasje alcohol al onder de tafel of drink je wijntje na wijntje en merk je er helemaal niks van? Het zou zomaar kunnen de je oogkleur hier invloed op heeft!

Kleur van je ogen

Het leven is soms oneerlijk. Dat blijkt wel weer uit een nieuw onderzoek, dat het verband tussen je oogkleur en hoe goed je tegen alcohol kan in beeld heeft gebracht. Onderzoekers van de Georgia Stat University ontdekten namelijk dat mensen met blauwe ogen beter tegen alcohol kunnen dan mensen met donkerkleurige ogen. Volgens het onderzoek heeft dit te maken met de hoeveelheid melanine in je lijf – het pigment dat je ogen donker kleurt. Mensen met donkerkleurige ogen hebben veel melanine, waardoor ze gevoeliger zijn voor de effecten van alcohol.

Alcoholisme

Wat uit een onderzoek van de Universiteit van Vernont blijkt, is dat mensen met lichte ogen ook vaker alcohol drinken. Mensen met en lichte oogkleur zouden volgens de onderzoekers tevens een hoger risico lopen op alcoholisme. Wanneer je precies als alcoholist wordt bestempeld? Voor een man is dat wanneer hij meer dan veertien glazen per week drinkt, bij vrouwen bij meer dan zeven glazen per week.

Gewenning

Uit deze onderzoeken kunnen we dus concluderen dat mensen met blauwe (of andere lichtkleurige) ogen meer gewend zijn aan alcohol dan mensen met donkere ogen. Daardoor kunnen zij beter tegen alcohol. En hoe vaker je een drankje drinkt, hoe minder snel je de effecten verneemt. Uiteraard verschilt het per persoon hoe snel je gewend raakt aan alcohol en hoe goed je ertegen kunt. Dus proost, met mate!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock