Deze irritaties herkennen alle bioscoopmedewerkers

Van drukke tieners tot mensen die hun troep niet opruimen...
bioscoop

Naar de bioscoop gaan vinden de meeste mensen heel gezellig. Voor degene die er werken is de bisocoop soms alleen wat minder leuk... Hierbij de meest voorkomende irritaties bij bioscoopmedewerkers op een rij: 

1. Als je kaartcontrole staat tijdens een drukke inloop van een zaal.

Je herhaalt namelijk iedere keer hetzelfde zinnetje: "Goedenavond, de film is in zaal twee. De film heeft geen pauze, hou er rekening mee."

2. Je bloed begint te koken bij het zien van een groepje drukke tieners. 

Ze bedoelen het vast niet kwaad, maar ze zijn altijd zooooo druk. Ze proberen elkaar altijd te overschreeuwen om te laten zien wie er het grappigst is. Leuk ook voor de rest van de mensen in de zaal.

3.  Mensen die toch weer stiekem eten proberen mee te nemen.

 Dat je het in je tas meeneemt, dat snap ik. Maar hallo! Het is hartje zomer en jij hebt je jas helemaal dichtgeritst...

4. Kindervoorstellingen (op de vroege ochtend)

Zondagochtend. Je vond het wel een goed plan om uit te gaan gisteren. Maar feest! Woezel en Pip loopt lekker om kwart voor tien. En dubbelfeest: de voorstelling is uitverkocht! Daar sta je dan.

5. Ouders die hun kinderen veel te veel snoep geven.

Dat betekent natuurlijk hyperactieve kinderen.

6.  Mensen die hun troep gewoon niet opruimen.

Jong of oud, man of vrouw, het maakt allemaal niet uit: mensen vergeten spontaan wat manieren zijn als ze naar de bioscoop gaan. 

7.  Ventjes die geen zestien zijn en toch naar een film voor 16+ willen.

Dat gaat hem gewoon niet worden vriend en dat wist je. "Huh? Maar de vorige keer mocht ik gewoon naar binnen." Hm! "Nou dan heb je toen gewoon geluk gehad en nu wegwezen."

8. En dat je daarna een boze pa krijgt, omdat je z'n zoontje niet naar binnen laat.

Ik doe alleen mijn werk ja.

10. Mensen die vragen om verse popcorn.

Deze is niet voor alle bioscopen, maar bij sommige theaters worden alle bakken vers geschept. Soms staan ze echter al klaar! Dat is handig, want zo kan iedereen lekker snel een bak pakken en naar de zaal gaan. De bakken staan er nooit langer dan tien minuten, maar toch willen mensen een "verse".

11. Je wordt helemaal gek van alle voorstukjes die je dag in, dag uit ziet

Voor iedere film zitten reclame en trailers, dat weet iedereen. Maar mocht jij nou de ongelukkige medewerker zijn die kaartjes controleert in de zaal, maak dan je borst maar nat! Want jij gaat zo vaak dezelfde regionale reclames zien, dat je je haren uit je kop wilt trekken.

12. Mensen die klagen dat de film niet leuk was en nu hun geld terug willen.

Het is een film, de ene keer vind je hem leuker dan de andere. Dat is een beetje alsof je een heel bord opeet in het restaurant en dan pas daarna je geld terug vraag.

13.  Mensen die rustig een half uur te laat komen en dan gelijk boos op jou worden.

"Ik heb gewoon betaald voor deze kaartjes hoor! Laat me nu onmiddellijk naar binnen." Nee, dat kan niet. Dat geeft overlast voor de andere bezoekers. "Wat maakt mij de rest nou uit!"

14. Maar vier minuten hebben om een zaal schoon te maken die uitverkocht was...

Eén grote bende.

15.  Mensen die de zaal in willen terwijl je nog aan het schoonmaken bent.

Sorry, mevrouw! We zijn nog even bezig met het schoonmaken van de zaal. Straks mag u naar binnen.

16. Mensen die tegen jou klagen dat het allemaal zo duur is.

Misschien de volgende keer niet een grote popcorn, drie cola, chips en een zak snoep voor jezelf halen? Scheelt op zich ook in de kosten!

17. Mensen die boos worden, omdat ze (online) kaartjes kochten voor de eerste rij.

Het is altijd een dingetje in de bioscoop: niemand wil op de voorste rij zitten. "Ja, je denkt toch niet dat ik op de eerste rij ga zitten?! Dan krijg ik last van mijn nek! Ik vertik het, ik wil m'n geld terug!"

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0e76322757a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });