Getest: beachbody ready met de bbb health boutique

En dit is het verdict!
Getest: beachbody ready met de bbb health boutique

Al zijn we ervan overtuigd dat je voor een beach body gewoon je bikini moet aantrekken en naar het strand moet. Toch kun je soms het gevoel hebben dat je nog niet helemaal lekker in je vel zit. Ik test daarom het Beauty Boost-programma bij bbb health boutique om naar de gezondste versie van mezelf toe te werken. Dit is mijn verdict.

bbb body

Ik eet gezond maar struin ook veel restaurants af. Is het niet voor een lunchmeeting, dan is het wel omdat ik een nieuwe hotspot wil uitproberen. Ik vind sporten leuk maar 'houden van' is een groot woord. Een glaasje wijn laat ik niet staan en heb een drukke baan. De combinatie van dit alles maakt dat mijn leven net iets meer balans kan gebruiken. Mijn gewicht schommelt dan ook meer dan ik wil. Tijd om daar, net voor de zomer écht begint, verandering in te brengen.

Ik was nog niet bekend met de bbb work-outs. Oké, ik kende het wel, maar had het nog nooit zelf ervaren. Ik hoorde alleen maar positieve reacties en was dan ook erg benieuwd naar de resultaten. Ik ben sinds mei het Beauty Boost-programma aan het testen voor Happy in Shape en geloof het of niet; het is effectief. Ben je niet bekend met bbb? Bij bbb health boutique worden de work-outs gedaan in hot cabins. Het is niet alleen goed voor de doorbloeding, het heeft ook een reinigende werking, zacht voor de spieren, stimuleert de vetverbranding en is ontspannend.

Aan de slag

bbb health boutique heeft naast de Beauty Boost ook nog andere programma's uitgebouwd uit body, food & mind advies waarin je tijdelijk aan een specifiek doel werkt. Zo heb je de Concious Boost waarbij je je focust op je spiritualiteit, de Power Boost om je weer fit en sterk te voelen en de Shape Boost om je lekkerder in je lijf te voelen. Ik plan nu drie keer per week een work-out in bij de boutiques in de Jordaan of aan de Amstel in Amsterdam. Een 'boost' klinkt als iets wat mijn lichaam nodig heeft. Tijdens de work-outs in de warme cabine laat het team me vooral aan mijn bovenbenen, billen, rug, borst en buik werken. 

Bye wijntjes

En omdat mijn voedingspatroon wel wat bijgeschaafd mag worden vind ik het geweldig dat het team niet enkel voor je klaarstaat om de work-outs te begeleiden. Ze geven je ook persoonlijk advies om je 'dieet' goed op te volgen. Een foodcoaching kun je dus inplannen, deze duurt slechts tien minuten. Ik merk dat de diëtisten gespecialiseerd zijn in het begeleiden en het geven van op maat gemaakte voedingsschema's dat bij mij passen. Ik heb een boekje met recepten gekregen dat mij de keuken weer injaagt. Het smaakt mij echt en het zijn geen moeilijke recepten. Just what I need dus. 

Het verdict

Ik zie echt het verschil. Al denk ik dat als ik mij echt aan het voedingsplan houd, het allemaal net iets sneller zou gaan. Wat ik echt moeilijk vind is om de wijntjes te laten staan. Een terrasje doen met een watertje is natuurlijk niet echt het meest gezellige, toch? Wat ik wel leuk vind is de complimenten die ik krijg van vrienden en collega's. Het gaat dus beter dan ik dacht. Ik voel dat mijn broek losser zit maar voel me vooral fitter en dát scheelt. Het bbb health boutique-team is ontzettend aardig en weten mijn naam (!), dat is bij grote sportscholen niet het geval en dat vind ik toch wel belangrijk. Dat één work-out slechts dertig minuten is, is voor mij hemels. Met een stressy baan en een druk sociaal leven, kan ik even alles loslaten tijdens dit halfuurtje in een studio die rust uitstraalt. 

Een tip; blijf van programma's wisselen en plan genoeg metingen in, zo blijf je gemotiveerd. Gaat 't een weekje wat moeilijker? Dat kan en dat is ook geen schande; de week daarop ben je weer helemaal mee!

bbb health boutique biedt ook yoga, Pilates, HIIT, work-out in de buitenlucht en food- en lifestyle coaching aan. Ben je benieuwd naar een sessie in de hot cabin? In heel Nederland kun je bij bbb health boutique een gratis proefles inplannen. 

Kijk even mee:

Lees ook: Geen zin om te sporten? Deze drie docu's motiveren je

Tekst: Nouchka Jonker | Beeld: bbb boutique

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5edb2b6dc24af', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });