Zo weersta je de decemberlekkernijen

De pepernoten liggen elk jaar weer vroeger in de schappen, maar op deze manier kun jij ze weerstaan!
Zo weersta je de decemberlekkernijen

Je hebt ze vast al gezien: de schappen vol met pepernoten, gevulde speculaas, marsepein.. Ondanks dat sinterklaas en kerst nog maanden van ons verwijderd zijn, besloten de supermarkten ons alvast te ‘pesten’ met deze caloriebommen. Het is heel verleidelijk om alvast een zakje pepernoten in huis te halen, maar als je het zo aanpakt dan kun jij ze prima weerstaan.

Goed eten

Ga nooit met honger boodschappen doen. Deze tip geldt trouwens niet alleen in deze situatie. Als je zorgt dat je een gevulde buik hebt, zul je veel minder snel geneigd zijn om naar de speculaas te grijpen. Dan kom je tenminste met de juiste boodschappen thuis, in plaats van een gangpad aan koek en chocolade.

Houd het leuk

Zorg dat je dingen eet die je lekker vindt. Dat je gezond eet, betekent niet dat het niet leuk mag zijn. Experimenteer eens met nieuwe, gezonde receptjes. Dan loop je vervolgens met een winkelwagentje gevuld met heerlijke, verse en gezonde producten straal langs al die saaie speculaasjes.  

Betere keuzes

Er zijn trouwens ook genoeg ‘betere’ varianten. Een zak chocoladepepernoten bevat al gauw 1500 calorieën. En het probleem met zo’n zakje is dat hij meestal in één keer op gaat. Dan kun je ’s avonds beter een lekkere stroopwafel pakken bij je kop thee, daar geniet je stiekem ook veel meer van.

Het is nu misschien een beetje vroeg voor die feestelijkheden, maar als het zover is, kun je extra genieten van alle pepernoten en marsepein. En omdat jij in de maanden ervoor zo gezond hebt gegeten, kun je hier des te meer van genieten. Je hebt het verdiend!

Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f03829d53c83', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });