doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Het eetdagboek van foodie Claartje Schröder

"Appel met pindakaas is de beste combinatie op aarde, dus dat is mijn standaard snack"
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61517f18811df img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61517f18811df img{#fig-61517f18811df img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61517f18811df img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61517f18811df img{#fig-61517f18811df img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61517f18811df img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61517f18811df img{#fig-61517f18811df img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61517f18811df img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61517f18811df img{#fig-61517f18811df img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Het eetdagboek van foodie Claartje Schröder

Claartje Schröder (29 jaar) is food blogger en founder van Foodness.nl. Ze werkte voorheen als hoofdredacteur van online magazine Vrouwen.nl, maar waagde drie jaar geleden de stap naar een eigen website over het onderwerp wat ze het allerleukste vindt: voeding.

9:00

‘Als ik zin heb om hard te lopen doe ik dat vaak ’s ochtends vroeg, voor mijn ontbijt. Maar vandaag heb ik zin om nog even te snoozen, dus ik blijf lekker liggen. Omdat ik daardoor meer tijd heb voor mijn ontbijt, maak ik iets anders dan mijn standaard kwark-met-banaan-muesli. Ik maak een een açaí-bowl. Banaan, açaí-pulp uit de vriezer, plus een kiwi, en dat allemaal in de blender. Ik versier het met wat muesli, amandelschaafsel en bijenpollen. Et voilà, een schilderijtje als ontbijtje. Erbij een kop groene thee.’

11:00

‘Hoe uitgebreid ik ook ontbijt, twee uur later heb ik opnieuw trek. Appel met pindakaas is de beste combinatie op aarde, dus dat is mijn standaard snack. Liefst met rozijnen en stukjes noot. Erbij een mok ontzettende hipster filterkoffie, haha.’

14:00

‘Voor ik naar kantoor ga, wip ik langs bij Absolute Yoga, waar ik een pittige les pilates volg. Mijn lunch daarna bestaat uit roerei van drie eieren met lente-ui, reepjes paprika en blokjes feta. Erbij een grote kop groene thee. Soms eet ik er brood bij, vandaag niet. Ik weet namelijk wat mijn vieruur-snack gaat worden: cheesecake.’

16:00

‘Omdat ik een nieuw Taartje van Claartje-recept aan het maken ben, staat er ineens een gin-tonic-cheesecake op tafel. Ik eet een half stukje, heel langzaam en vol aandacht, en ik word daar héél gelukkig van. De rest van de taart deel ik uit op kantoor. Instant karmapunten!’

20:00

‘Na een middag vol afspraken heb ik trek in een pittig maaltje, dus ik maak een van mijn lievelingsgerechten: vega curry met pompoen, linzen en veel gedroogde rode pepertjes. Het liefst maak ik drie porties, dan kan ik de rest invriezen of twee dagen later eten als lunch. Curry wordt namelijk alleen maar lekkerder als je het bewaart!’

21:00

‘’s Avonds een glas wijn met een handje popcorn. Oké, drie handjes. Het leven moet wel leuk blijven. Cheers!’