Waarom je hoofdpijn krijgt van wijn of chocolade

Een goed glas wijn of een lekker stuk chocolade... Niet iedereen kan er van genieten. Sommigen krijgen er namelijk migraine van. Lees hier waarom.

Waarom je hoofdpijn krijgt van wijn of chocolade

Een goed glas wijn of een lekker stuk chocolade... Niet iedereen kan er van genieten. Sommige mensen krijgen er namelijk migraine van. Wetenschappers hebben recent ontdekt hoe dat kan. 

Wie last heeft van migraine weet hoe vervelend zo'n hoofdpijnaanval is. Zeker omdat er nog steeds niet echt een duidelijke medische verklaring voor is en er daardoor dus weinig behandelopties zijn. 

Hoger niveau microben

Wetenschappers van de universiteit van Californië hebben wel ontdekt waarom je het kunt krijgen van chocolade of wijn. Dat zou namelijk te maken hebben met de bacteriën in je mond en darmen. Ze onderzochten daarvoor 2200 mensen. Uit het onderzoek, dat gepubliceerd werd in mSystems, bleek dat personen die veel last hebben van migraine, een hoger niveau microben hebben in hun mond en darmen. Die microben zetten nitraten, die in bepaalde voeding zitten, om in chemische stoffen. En die stoffen veroorzaken migraine. 

De universiteit onderzoekt het verband tussen migraine en nitraten nu verder, zodat ze hopelijk in de toekomst een remedie kan vinden tegen migraine. 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: nina.be