Blue Monday: deze 5 voedingsmiddelen geven je direct een goed humeur

Thank us later!

Het is Blue Monday. En of je er nou last van hebt of niet, tips voor een goed humeur zijn altijd welkom. Ook handig als je weleens last hebt van een flink ochtendhumeur of in een (winter)dipje zit.

Instant goed humeur

Zit je niet lekker in je vel, dan is de kans groot dat je naar chocolade of iets anders lekkers grijpt. Hoewel daar helemaal niks mis mee is (want zeg nou zelf: wie kan er zonder chocolade?), is het fijn om te weten dat er ook gezondere opties zijn. MindBodyGreen selecteerde de 5 meest effectieve en gezonde voedingsmiddelen voor een instant goed humeur én dus ook een goed gevoel.

1. Probiotica

Volgens MindBodyGreen is er een sterke connectie tussen de darmen en de hersenen. Een goede gezondheid van de darmen en de darmflora zou dan ook zorgen voor een goed humeur. Zorg daarom dat je extra probiotica neemt voor een goede balans in de darmen. Voor meer advies over het gebruik van probiotica kun je het beste contact opnemen met een arts of een diëtist.

Goede bronnen van probiotica zijn:

– Kefir

– Yogurt

– Zuurkool

– Gefermenteerde groentes

– Kimchee

– Appel-azijn

2. Uien

In uien zitten flavonoïden. Volgens Corpushealth zou dit een positieve invloed hebben op je vermogen om met stress om te gaan. Daarnaast zorgt het ervoor dat je geen opgeblazen gevoel krijgt en je dus blije darmen hebt. Dat heeft hetzelfde effect als punt 1.

3. Groene en zwarte thee

Volgens MindBodyGreen zit in deze theesoorten de stof theanine, dat ook weer een positief effect heeft op je persoonlijkheid en je vermogen om met stress om te gaan. Daarnaast zou dit stofje helpen tegen depressies, een slecht humeur en stress.

4. Kamillethee

Kamille heeft een rustgevende werking, maar daarnaast zou het ook werken als een antidepressant. Goed voor een minder happy dagje dus.

5. Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn een rijke bron van magnesium. Dit zou goed werken tegen stress, een grote oorzaak van emotionele buien. Daarnaast kan het tekort aan magnesium leiden tot een opgeblazen gevoel, slaaploosheid, angsten, een slecht geheugen en een slechte concentratie.

Of bovenstaande voedingsmiddelen voor jou werken, zou je moeten proberen. Zo niet: dan toch maar die chocoladereep.

Bron: MindBodyGreen, Corpushealth | Beeld: Bridget Jones Diary