Ben je geen held in de sportschool? Bij deze gym ga je sporten wel leuk vinden

Van unieke groepslessen tot aan werken aan je mentale gezondheid.

Je niet op je gemak voelen in het krachthonk of geen idee hebben wat je überhaupt moet doen in de sportschool: het kunnen redenen zijn waarom jij liever niet naar de sportschool gaat. Zonde, want je hoeft echt niet per se in de gewichten te hangen wanneer je een bezoekje aan de sportschool brengt. Er zijn namelijk gyms die veel meer bieden dan alleen een krachthonk.

Niet alleen maar gewichtheffen

Voor de één werkt het fijn om een sportschema te maken en dit wekelijks uit te oefenen, terwijl de ander graag zou willen sporten, maar er niet aan moet denken om met gewichten aan de slag te gaan. Voor veel sporters (of mensen die graag willen beginnen met sporten) kan een groepsles een goed alternatief zijn. 

David Lloyd Clubs snapt dit en onderscheidt zich, naast de exclusieve faciliteiten die je in deze gym vindt, met hun unieke groepslessen. Tijdens deze groepslessen werk je niet alleen aan je fysieke gezondheid, ook je mentale gezondheid wordt hier getraind. 

Unieke groepslessen

In totaal zijn er 7 clubs van David Lloyd in Nederland te vinden, waar je sinds afgelopen december een aantal gloednieuwe groepslessen kunt volgen. Voor de fietsliefhebber is er CYCLONE, een groepsles waar leden hun fiets skills kunnen verbeteren. Elke les wordt anders ingezet door middel van verschillende routes die virtueel worden weergegeven naast je prestaties en skills op het groepsscherm. Samen met de instructeur verbeter je hier je kracht, snelheid en conditie.

Daarnaast kunnen fietsliefhebbers (of sporters die even flink willen zweten) ook terecht bij de groepsles RYTHM. Hier ga je, vanaf je fiets, los op uplifting muziek, gecombineerd met ambilights en dans. Hier train je niet alleen je fysiek, maar verlaag je ook je stresslevel. En dat allemaal op de meest heerlijke beats.  

High energy

Wil je je snelheid, kracht en uithoudingsvermogen in een korte tijd verbeteren? IGN1TE is een groepsles met een mix van cardio- en kracht-gebaseerde intervaltraining met hoge intensiteit. Door atletische bewegingen op high energy-muziek neemt de adrenaline in je lijf op natuurlijke wijze toe. 

Voel je je gestrest? Ook daar heeft David Lloyd Clubs een geschikte groepsles voor. Bij de unieke groepsles SPIRIT komen kracht, energie en rust samen voor een holistische ervaring. Dankzij diepe ademhalingstechnieken in combinatie met vloeiende bewegingen vergroot je je concentratievermogen en ervaar je minder stress. En jawel, dankzij deze groepsles verbeter je ook nog eens je nachtrust.

rythm cyclone

Exclusieve faciliteiten

Behalve verschillende groepslessen vind je bij David Lloyd Clubs ook allerlei andere fitnessfaciliteiten. Zo heb je er een ‘gewone’ gym waar je lekker je eigen ding kunt doen en verschillende racketsportfacilliteiten zoals tennisbanen of badminton- en squashbanen. Wil je relaxen, dan breng je na het sporten een bezoekje aan de spa om vervolgens te relaxen in de lounge met gratis Wi-Fi. Ook aan sportieve parents is er gedacht. Je brengt je kids tijdens het sporten namelijk gemakkelijk naar de crèche die zich ook in de club bevindt.

In totaal telt David Lloyd Clubs zo’n 123 clubs - 100 clubs in Engeland, 23 clubs in Europa, waarvan 7 in Nederland. Er zijn in het totaal ongeveer 560.000 leden en 6000 medewerkers waaronder 1800 gekwalificeerde gezondheid- en fitness experts en 400 tennisprofessionals.