Zangeres Tabitha deelt welke nare reacties ze over haar lichaam ontvangt

Reacties als 'je bent al aardig lang bevallen, maar je bent nog steeds dik' ontvangt Tabitha regelmatig.

Tabitha beviel in 2021 van haar eerste dochtertje Imaya en deelt sindsdien alle ins and outs over het moederschap. De zangeres deelt de meest eerlijke beelden van zichzelf, maar krijgt regelmatig te maken met lelijke reacties van haar volgers. Via Instagram deelt Tabitha een greep uit deze reacties.

Eerlijke foto’s

Een bikinikiekje vanaf een tropische vakantiebestemming of een eerlijke post over haar lichaam na de zwangerschap: Tabitha is altijd openhartig op Instagram. De moeder steekt niet onder stoelen of banken dat het leven als werkende moeder intens kan zijn. Zo deelde ze onlangs een foto van zichzelf en haar slaperige hoofd met de titel “Moe(der)” en zagen we een foto van Tabitha met een kolfapparaat op de achterbank van de auto.

‘Je bent te dik’

Ondanks de openheid van Tabitha op Instagram krijgt de zangeres behoorlijk wat vervelende reacties. Vooral haar lichaam is het gesprek van de dag, zo blijkt uit de post die ze gisteravond op Instagram deelde. Een aantal voorbeelden van vervelende reacties zijn: “Waarom zou je dit posten? Je bent dik”, “Is het geen tijd om af te vallen?”, “Je bent al aardig lang geleden bevallen, nog steeds ben je dik” en “Je bent een vet varken”.

Behoorlijk schokkend als je het ons vraagt, helemaal wanneer Tabitha in de post uitlegt dat maar liefst één van de twee vrouwen in Nederland te maken heeft met body shaming. “Gelukkig voel ik mij niet echt zo en omarm ik mezelf zoals ik ben”, begint Tabitha bij de foto van zichzelf in lingerie. “Maar dit zijn helaas wel het soort comments die ik, en vele andere vrouwen met mij, weleens krijgen.”

‘Ik omarm elke kilo’

Al eerder liet Tabitha zich uit over haar gewicht tijdens de zwangerschap. De zangeres vertelde aan &C dat ze tijdens haar zwangerschap twaalf kilo aankwam, maar dit volledig accepteerde. “Je ziet het ook aan mijn gezicht”, legde ze uit. “Ik omarm elke kilo en ben er trots op, maar ik loop heus niet alleen als een modepop met een zwangerschapsglow rond. Dat probeer ik in mijn posts op Instagram ook te laten zien.”

Bron: Instagram @tabithamusik | Beeld: BrunoPress