Jessica Simpson voor het eerst weer in bikini: 'Ik ben 45 kilo kwijt'

"Ik heb gehuild van geluk vandaag"

Jessica Simpson heeft een pittige tijd achter de rug. Ze kampte met een alcoholverslaving en kwam veel aan. Inmiddels in ze vier jaar nuchter, verloor ze de extra kilo's en voelt ze zich eindelijk weer thuis in haar lichaam. Dat viert ze trots met een kiekje in bikini.

Bikini

"Ik ben drie keer 45 kilo aangekomen en weer verloren, dus ik had niet verwacht dat dit moment ooit zou aanbreken... Maar ik heb eindelijk weer een bikini aan! Hard werken, doorzettingsvermogen en veel zelfliefde. Ik heb gehuild van geluk vandaag", schrijft ze op Instagram bij een foto in roze bikini. De zangeres ziet er geweldig uit, you go girl!

Tekst gaat verder onder de foto.

Personal trainer

Eerder vertelde haar personal trainer aan People hoe ze van de overtollige kilo's af kwam. Ze begon met het zetten van 6.000 stappen per dag en bouwde het op naar 14.000 stappen per dag, "want dat kan ze ook met haar kinderen doen", aldus de trainer. Daarnaast deed ze drie keer per week een workout van 45 minuten. Ook nam ze haar eetpatroon onder de loep. Ze at drie maaltijden en twee snacks per dag, gebaseerd op het concept van de Body Reset Diet. "Het verschil is alleen dat ik nu niet meer het hele bord op eet, maar gewoon de helft. Het moet wel leuk en lekker blijven", legde ze uit. "Daarnaast probeer ik mijn balans te vinden. Stel dat ik een weekend heb met feestjes en verjaardagen, dan wil ik eten en drinken wat ik wil. En daarna moet ik het een paar dagen wat rustiger aan doen."

Alcoholverslaving

Haar gewichtstoename was een gevolg van haar alcoholverslaving, vertelde ze eerder openhartig. Eind vorig jaar vierde Jessica dat ze vier jaar nuchter was. "Ik wist dat ik het licht in mezelf terug zou vinden, de innerlijke strijd met mezelf zou winnen en deze wereld nuchter zou kunnen trotseren", liet ze trots weten. "Wat ik echt moest doen, was het accepteren van falen, pijn, gebrokenheid en zelfsabotage."

Volgens haar was alcohol niet het probleem, maar was ze zelf het probleem. "Ik hield niet van mezelf. Ik respecteerde mijn eigen kracht niet. Maar nu wel. Ik ben vrienden geworden met mijn angsten en heb de verdrietige delen van mijn leven geaccepteerd. Ik voel me er comfortabel bij om hier over te praten, ik ben vrij."

Bron: RTL, Women's Health | Beeld: BrunoPress, Instagram