Voedingstips van Doutzen Kroes: 'Je dieet is voor 70 procent verantwoordelijk voor hoe je eruit ziet'

Die killerbody's van de sterren vergen de nodige discipline.

Het lijkt wel magie. Celebs hoeven maar met hun vingers te knippen of de kilootjes vliegen er af. Niets is minder waar, de killerbody's van de sterren vergen de nodige discipline: een heftige work-out routine, maar óók een strikt dieet. Daar weet Doutzen Kroes alles van.

Halve hamburger

"Je dieet is voor 70 procent verantwoordelijk voor hoe je eruit ziet. Je kan zoveel sporten als je wilt, maar als je niet goed eet...", vertelde Doutzen eerder aan Grazia. "Ik ben niet heel streng, behalve vlak voor een show of een bikinishoot. Ik luister gewoon naar mijn lichaam en kan bijvoorbeeld ook een halve hamburger eten. Het hoeft niet op. De porties die geserveerd worden, vind ik te groot. Maat houden is heel belangrijk."

Geen alcohol & suiker

Voor een modeshow drinkt het model een maand van tevoren geen alcohol meer en eet ze geen suiker. "Ik eet nog steeds koolhydraten, omdat het voor mij niet werkt om alleen eiwitten en groenten te eten."

Heel moeilijk is gezond eten niet voor het model. "Ik ben opgevoed met quinoa, rijst en boekweit. Ik kan echt genieten van een cracker met avocado en zout en peper, maar na een show ga ik wel frietjes halen hoor, haha."

Beeld: BrunoPress