Ben & Jerry's deelt ultieme lifehack om ijs te bewaren 

Had je dit maar eerder geweten.

Female young lady eat Korean Bingsu ice with chocolate icecream. with ricecake and nuts. selective focus on bingsu blur people.

Heb je een bak met ijs gekocht? Dan ren je vaak zo snel mogelijk naar de vriezer om de boel koud te houden. Logisch, maar wanneer je de bak met ijs uit de vriezer haalt, zit er vaak een laagje ijskristallen overheen. Je favoriete ijsmerk Ben & Jerry's laat nu weten hoe je dit kunt voorkomen. Lifehack!

Omgekeerd

Trek je na een lange dag je bak B&J's uit de vriezer, moet je eerst door een laag ijskristallen heen werken voordat je heerlijk kunt smullen. Grrr...! Gelukkig heeft het ijsmerk een trucje waarmee je dit kunt voorkomen. We moeten ons ijs gewoon omgekeerd in de vriezer zetten. Dus, met de deksel naar beneden. Hiermee voorkom je de 'freezer burn' oftewel: het laagje ijskristallen op de bovenkant van je favo ijsje.

Witte laag

Maar hoe ontstaat zo'n laagje ijskristallen? Volgens Ben & Jerry's ligt het aan het vocht dat uit het ijs komt. Het vocht komt namelijk in aanraking met de vochtige omgevingslucht. Wanneer het ijs vervolgens opnieuw bevriest, wordt de smaak en de textuur van de room aangetast. Hierdoor ontstaat er een witte laag van ijskristallen bovenop het ijs.

Maar deze struggle is nu verleden tijd, want vanaf nu zet je je pot ijs gewoon omgekeerd in de vriezer!

Bron: Grazia | Beeld: iStock